Президентът на САЩ Доналд Тръмп започна срещите си с чуждестранните

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп започна срещите си с чуждестранните
Коментари Харесай

Първата среща на Тръмп в Осака преди форума на Г-20 бе с премиера на Австралия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп стартира срещите си с задграничните водачи, събиращи се за форума на Г-20 в Осака, с работна вечеря с австралийския министър председател Скот Морисън, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп поздрави през днешния ден Морисън за неговото "фантастично " преизбиране. Въпреки че не се очакваше негова изборна победа, Морисън не възприе това като тревожно, добави президентът.

Австралийският министър председател даде висока оценка на двустранните връзки. Той бе декларирал, че ще повдигне пред Тръмп въпроса за косвените вреди от актуалната комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, на тази тематика не бе разисквана от двамата водачи в наличието на репортерите, отбелязва АП.

На въпрос дали неговата политика "Америка преди всичко " не отслабва връзките на Съединени американски щати със съдружниците Доналд Тръмп сподели, че Вашингтон и Канбера имат близко съдействие по комерсиалните въпроси. Той добави, че на драго сърце би посетил Австралия през декември, с цел да следи онлайн надпреварата по голф от шампионата "Президентската купа ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР