Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши снощи, че ще наложи

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши снощи, че ще наложи
Коментари Харесай

Налогът нарасна до $200 млрд. Тръмп пак плаши Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши нощес, че ще наложи в допълнение мита от 10% на вносни артикули от Китай за 200 милиарда $, откакто Китай разгласи мита върху американски артикули за 50 милиарда $ в отговор на първите наложени от Съединени американски щати мита, написа BBC.

"Допълнителни ограничения би трябвало да бъдат взети, с цел да се насърчи Китай да промени несправедливите си практики и да отвори своя пазар за американски артикули ", гласи официално съобщение на президента, представено от Белия дом.

Тръмп "върза ръцете " на Китай, наложи мита за 50 милиарда $

Китай отвръща на Съединени американски щати с $50 милиарда мита

Тръмп е наредил на комерсиалния представител на Съединени американски щати да приготви налагането на спомагателните мита, които ще влязат в действие, в случай че Китай вкара оповестените от него мита.

"Ако Китай усили митата си, ние ще отвърнем с налагане на спомагателни мита на още артикули за 200 милиарда $ ", се споделя в официалното съобщение, представено от Българска телеграфна агенция.

Всичко стартира, когато президентът на Съединени американски щати разгласи, че вкарва 25-процентни мита върху китайски артикули за 50 милиарда $. Той съобщи, че митата ще бъдат наложени на стратегически значими китайски вносни артикули и даде обещание спомагателни ограничения, в случай че Пекин отвърне на удара. Което и Пекин направи.

"САЩ държат да възприемат държание, което нарушава разпоредбите на Световната комерсиална организация. Това е нарушаване на законните права и ползи, които Китай има според разпоредбите на СТО и опасност за икономическите ползи и сигурността на Китай ", съобщи китайското министерство на търговията.

Китайска медия се подигра с Доналд Тръмп за неговия проект за увеличение на митата. От медията споделиха, че „ мъдрият човек строи мостова, а простакът строи стени”.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР