Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че кметът на Тълса,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че кметът на Тълса,
Коментари Харесай

Тръмп се закани на всички протестиращи, анархисти, мародери или отрепки

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че кметът на Тълса, неговият съпартиец републиканец Джи Ти Байнъм, е отменил полицейския час, въведен в града в централния щат Оклахома преди идния протест, с който президентът ще възобнови акцията си за преизбиране, съобщи Франс прес.

Мярката бе наложена заради опасения, че може да се стигне до безредици. В Тълса по едно и също време с предизборния протест на Тръмп е проведен и митинг против президента под надпис " Животът на чернокожите има значение ".

" Току-що приказвах с доста уважавания кмет на Тълса, Джи Ти Байнъм, който ме осведоми, че няма да има полицейски час... за нашите многочислени последователи, които ще вземат участие в митинга ", написа в Туитър Тръмп. Постът му продължи с акронима на британски MAGA - от придобилото известност мото на президента " Да създадем Америка още веднъж велика ". " Забавлявайте се добре ", добави Тръмп.

Кметът на Тълса удостовери, че е отменил полицейския час. " Казаха ни... че полицейският час към този момент не е нужен, по тази причина го анулирах ", съобщи той в официално съобщение.
Очаква се над 100 000 души да се съберат в Тълса, в миг, когато Съединени американски щати означават 155-ата годишнина от освобождението на последните плебеи в страната.
Тръмп ще се бори за нов президентски мандат на изборите на 3 ноември, на които евентуално ще се изправи против демократа Джо Байдън. С митинга в Тълса той ще възобнови своята акция, която бе спряна поради пандемията от новия ковид.

" Всички протестиращи, анархисти, пропагандатори, мародери или отрепки, които ще отидат в Оклахома, апелирам, разберете, вие няма да бъдете третирани както в Ню Йорк, Сиатъл или Минеаполис. Сцената ще бъде доста друга! ", написа още в Туитър Тръмп, представен от ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР