Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова за тежки наказания за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова за тежки наказания за
Коментари Харесай

Тръмп иска тежки наказания за играчите, които протестират по време на химна

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани за тежки санкции за играчите от Националната футболна лига (НФЛ), които не стоят изправени по време на националния химн. Той изиска протестиращите да бъдат премахване от игра до края на сезона и отнемане от заплата за този интервал.

Изявлението на Тръмп пристигна единствено ден откакто управлението на НФЛ и профсъюзът на играчите оповестиха, че към момента работят върху намиране на решение каква да бъде политиката на лигата при осъществяването на националния химн.

" Дебатът в НФЛ за националния химн още е жив. Можете ли да повярвате ", написа Тръмп в " Туитър ". Президентът предложи при първо коленичене наказването да бъде премахване от игра за един мач, а при второ - до края на сезона и без право на заплата.

Тръмп прикани " комисионера за 40 млн. $ " да показва твърда позиция, визирайки ръководителя на НФЛ Роджър Гудуел и неговото заплащане.

Според последните промени в правилника на лигата състезателите, които не желаят да стоят прави по време на химна, би трябвало да изчакат в съблекалните. В противоположен случай те ще бъдат глобявани.

Профсъюзът на играчите обаче подаде тъжба, защото смята, че новата политика е " несъвместима с груповия трудов контракт и нарушава правата на играчите ".

От НФЛ и профсъюза оповестиха в четвъртък, че през идващите няколко седмици няма да бъдат " издавани или изпълнявани " никакви нови правила, свързани с химна, до момента в който полемиките не приключат.

Протестите на играчи в американския футбол започнаха преди две години, когато някогашният куотърбек на " Сан Франциско 49ърс " Колин Каперник изрази несъгласието си с полицейския произвол и расовото неравноправие, като коленичи по време на химна.

През предишния сезон митингите станаха всеобщи, а обстановката се изнерви в допълнение след серия сериозни изявления на Тръмп. Той даже прикани всички играчи, които стачкуват да бъдат уволнени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР