Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Европейския съюз, че администрацията

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Европейския съюз, че администрацията
Коментари Харесай

Тръмп заплаши ЕС с 20 процента мито върху автомобилите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести Европейския съюз, че администрацията му ще наложи мита върху импортираните от Европейски Съюз коли, в случай че Общността не отстрани личните си търговски бариери.

" Въз основа на митата и комерсиалните бариери, от дълго време наложени на Съединени американски щати и техните огромни компании и служащи от Европейския съюз, в случай че тези мита и бариери скоро не бъдат разрушени и отстранени, ние ще наложим 20 % мито върху всички техни коли, идващи в Съединени американски щати. Произведете ги тук! ", написа Тръмп в профила си в " Туитър ".

Днес влязоха в действие наложените от Европейски Съюз мита на стойност към 2,8 млн. евро върху американски артикули в отговор на решение, взето от Съединени американски щати по-рано за налагане на мита върху вноса на стомана и алуминий на стойност 25 и 10 % надлежно, удряйки експорт на Европейски Съюз на стойност 6,4 милиарда евро.

Европейският съюз съобщи, че ще ребалансира оставащите 3,6 милиарда евро в интервал от три години или след позитивна констатация в разрешаването на разногласия в границите на Световната комерсиална война. Съединени американски щати ще проведат чувания по отношение на следствието на митата върху колите на 19-20 юли и ще решат дали да наложат защитни ограничения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР