Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска незабавно да започне процеса

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска незабавно да започне процеса
Коментари Харесай

Тръмп поиска незабавен старт на процеса за импийчмънт в Сената

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изиска неотложно да стартира процеса на импийчмънт в Сената, оповестява РИА Новости.
" След като демократите не ми осигуриха съответно произвеждане в Камарата на представителите, без юристи, без очевидци, без нищо, в този момент те желаят да кажат на Сената по какъв начин да организира процеса. Всъщност те (демократите) имат нула доказателства за каквото и да било, такива в никакъв случай няма и да се появят “, написа Тръмп в Туитър.
Той напомни, че нито един републиканец не е дал своя вот за импийчмънт, което свидетелства за невижданото единение на членовете на неговата партия.
Форматът и периода на процеса на Тръмп в Сената към момента не са избрани. Лидерът на републиканците Мич Макконъл сподели пред кореспонденти в четвъртък, че горната камара на конгреса ще се завърне от коледните празници на 6 януари и до този миг не е планувано гласоподаване.
В сряда демократите в Камарата на представителите гласоподаваха за импийчмънта по две точки. Делото би трябвало да бъде изпратено в Сената, където републиканското болшинство има намерение да оправдае американския президент.
В същото време ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси към момента не е трансферирала публично случая в Сената и не е назначила група конгресмени, които би трябвало да съставляват прокуратурата в горната камара.
Това се преглежда като метод за практикуване на напън върху републиканците за реализиране на единодушие с настояванията на демократите за формата на процеса против Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР