Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да проведе на 18

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да проведе на 18
Коментари Харесай

Тръмп се готви да събере световните лидери на 18 септември на среща на ООН

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп възнамерява да организира на 18 септември в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк среща на международните водачи, на която главната тематика ще бъде промяна на структурите на Организация на обединените нации. Това оповестява организация Ройтерс, която се базира на план на съответният документ.
Лидерите на страните ще бъдат поканени на среща, в случай че подпишат състояща се от 10 точки декларация, в която има апел към генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш „ да стартира ефикасна и целесъобразна промяна “ на международната организация.
„ Ние поддържаме генералния секретар в работата му за съответни промени в структурите на Организация на обединените нации за по-добро координиране на дейностите за филантропична помощ, развиването и поддръжката на мирни начинания “, се споделя в документа.
Декларацията се обвързва и с „ понижаване на непотребният брой работни места, включително измежду главните органи на Организация на обединените нации “. По данни на организацията, срещата ще се организира ден преди изказване на американския водач на 72-та сесия на Генералната асамблея на Организация на обединените нации.
Тръмп отдавна се афишира срещу прекомерно огромните съгласно него средства, които Вашингтон заплаща на ООН- Досега Съединени американски щати покриваха над 22% от бюджета на организацията, която е към 5,4 милиарда $, а също по този начин 28,5% от разноските за миротворческите интервенции, цената, на които се прави оценка на 7,9 милиарда $. Общо, както прецизира ТАСС, Вашингтон изразходва за международната организация и стратегиите й към 10 милиарда $ годишно.
Администрацията на Съединени американски щати показа на 23 май нов бюджет на страната за 2018 година, който допуска орязване на финансирането на миротворческите задачи на Организация на обединените нации с 1 милиарда $, а също по този начин стесняване на средствата, давани за бюджета на организацията с към 44%. В края на месец май непрекъснатият представител на Съединени американски щати в международната организация сподели, че счита да реализира промяна във всички настоящи 16 миротворчески задачи на Организация на обединените нации за повишение на успеваемостта на работата и понижаване на разноските.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР