Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново нападна Федералния резерв, информира

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново нападна Федералния резерв, информира
Коментари Харесай

Федералният резерв е най-голямата заплаха, избухна Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж атакува Федералния запас, осведоми Си Ен Ен.

Федералният запас на Съединени американски щати е " най-голямата опасност ", съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в изявление за Fox Business. Американският водач подлага на критика гуверньора на Федералния запас Джеръми Пауъл, който зае поста през 2017 година

" Федералният запас подвига главната рента прекомерно бързо ", оплака се американският водач и акцентира, че не е удовлетворен това, което прави Пауъл.

" Става прекомерно бързо. Защото, вие виждате последните данни за инфлацията, те са доста ниски ", продължи той.

През последните три години Федералният запас последователно подвига главната рента, като я възвърне до почти естествени равнища десетилетие след финансовата рецесия.

Като цяло президентите на Съединени американски щати не разясняват решенията на запаса, който е самостоятелен от политическа интервенция. Но Тръмп на няколко пъти разкритикува дейностите на централната банка на Съединени американски щати.

През предходната седмица американският водач се оплака, че " Федералният запас откачи ". Тръмп съобщи през септември, че " не е благополучен " от решението на запаса да вдигне лихвата за трети път тази година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР