Президентът на САЩ Доналд Тръмп, остро критикуван в страната заради

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп, остро критикуван в страната заради
Коментари Харесай

Тръмп заклейми робството в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, остро подложен на критика в страната поради словесните му нападки против депутати в Конгреса от малцинствата, жигосах през днешния ден робството в Америка. Той направи това в град Джеймстаун, в щата Вирджиния, където бе маркирана 400-годишнината от първото законодателно заседание в щата, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

След като посети локална черква и прегледа макет на населено място от 1619 година, Тръмп произнесе тирада, в която отдаде респект на предците, основали първото държавно управление на днешната територия на Съединени американски щати. В същото време той призна, че тези хора са почнали и вноса на плебеи през 1619 година в същия район.

" Това бе началото на варварска търговия с човешки животи, означи президентът. " Днес ние не забравяме всяка свещена душа, изстрадала ужасите на робството ", добави той.

Тръмп отдаде респект и на приноса на афро-американците в американската история, две седмици след злъчните си нападки против 4-те цветнокожи дами - членове на Камарата на представителите от Демократическата партия, и против чернокожия конгресмен Илайджа Къмингс - всички те остри критици на президента.

Словото на Тръмп бе прекратено за малко от деятеля демократ от Вирджиния Ибрахим Самира, който се стартира да вика и издигна афиш с надпис: " Връщай се в корумпирания си дом. Депортирай омразата. Позволи на моето семейство да се събере, както и на всички тези, страдащи от систематичната дискриминация "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР