Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди химическата атака в Сирия,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди химическата атака в Сирия,
Коментари Харесай

Тръмп обвинява Русия и Иран. За Москва химическа атака е измама

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп осъди химическата офанзива в Сирия, съобщи Ройтерс.
 
Тръмп направи това в три туита, в които упрекна съветския президент Владимир Путин и Иран, че поддържат както той написа " животното Асад ", добавя организацията. " Много починали, включително дами и деца, в една безсмислена химическа офанзива в Сирия. Районът на тази свирепост е стеснен за достъп и обсаден от Сирийската войска, което го прави изцяло недосегаем за външния свят ", написа Тръмп в първия си туит.

 
" Президентът Путин, Русия и Иран са виновни за поддръжката на Животното Асад ", добавя той и след това предизвестява, че ще би трябвало да бъде платена " висока цена ". " Отворете региона неотложно за здравна помощ и инспекция ", приканва Тръмп в различен туит.
 
В трети туит той написа: " Ако президентът Обама бе минал оповестената от него Червена Линия в Пясъка, сирийското злополучие от дълго време щеше да е свършило! Животното Асад щеше да бъде в предишното! "

Един от водещите съветници на президента на Съединени американски щати по въпросите на вътрешната сигурност съобщи, че Съединените щати не изключват опцията от ракетен удар против Сирия в отговор на известията за химическо нахлуване в бунтовническия бастион в Източна Гута, съобщи Ройтерс.

В изявление за телевизия Ей Би Си (АВС) Томас Босърт акцентира, че фрагментите от нападението са ужасни. На въпрос допустимо ли е Съединени американски щати да нанесат ракетен удар по Сирия, той дава отговор: " Не бих изключил нищо ".
 
Опровержение от Русия
 
Информацията за нова химическа офанзива в Сирия, за която филантропичните организации упрекват сирийската войска, е изфабрикувана, пък съобщи съветското външно министерство, представено от ТАСС.
 
„ Продължават осведомителните измами за потреблението на хлор или други отровни субстанции от държавните войски “, се показва в изказването, качено на уеб страницата на съветското външнополитическо ведомство.
 
Обвиненията за химическата офанзива са неоснователни и ориентирани към това да „ опазят терористите и непримиримата радикална съпротива, която се отхвърля от политическото урегулиране “, безапелационни са в Москва. „ Военната интервенция под подправени и изфабрикувани предлози... може да докара до най-тежки последствия “, предизвестяват от съветското Министерство на външните работи.
 
Руското министерство на защитата също опроверга известията за потреблението на химическо оръжие от сирийските войски в град Дума край Дамаск. Генерал-майор Юрий Евтушенко съобщи, че информацията за потреблението на бомби с хлор се популяризира от така наречен самостоятелни неправителствени организации, в това число известните със своите подправени вести „ Бели каски “.
 
По данни на съветските военни през днешния ден стартира интервенция по извеждането от Дума на бойците от групировката „ Джейш ал-Ислям “ и изказванията за химическа офанзива се употребяват от някои западни страни за неуспеха на тази интервенция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР