Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е назначил специален

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е назначил специален
Коментари Харесай

Тръмп направи посланика в Германия свой пратеник за диалога на Сърбия и Косово

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че е назначил специфичен делегат в договарянията сред Сърбия и Косово, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Президентът Тръмп разгласи през днешния ден желанието си да назначи следния човек на един основен в администрацията му пост: Ричард Гренъл, от Калифорния, за специфичен делегат на президента за договарянията за мир сред Сърбия и Косово ", се споделя в изказване на Белия дом.

Гренъл, който е на 53 години, ще съчетава тези функционалности с функционалностите на дипломат на Съединени американски щати в Германия - пост, който заема от април 2018 година

Бивш представител на американската задача в Организация на обединените нации по времето на Буш (най-дълго заемалият тази позиция - 2001-2008 г.), намерено хомосексуален и последовател на гей браковете, Гренъл доста рано изрази поддръжка за Тръмп в президентската му акция през 2016 година Според " Политико " има известност на " неприятно момче " в дипломацията.

Белград не признава независимостта на Косово, оповестена през 2008 година Освен това Сърбия и Косово усилиха напрежението между тях предходната година. След като в общественото пространство се завъртя концепцията за замяна на територии като част от допустимо съглашение, Прищина наложи 100% мита върху търговията със Сърбия и Босна и Херцеговина в отговор на сръбската акция против приднаването на Косово и участието му в Интерпол.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР