Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди изтеглянето на 2000 американски

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди изтеглянето на 2000 американски
Коментари Харесай

Доналд Тръмп остави Сирия в ръцете на Иран и Русия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подреди изтеглянето на 2000 американски военнослужещи от Сирия, като по този метод постави непредвиден завършек на една военна акция, в границите на която "Ислямска страна " (ИД) бе като цяло победена. По този метод обаче Тръмп остави една стратегически основна страна в ръцете на Русия и Иран, написа вестник "Ню Йорк таймс ". Тръмп пренебрегва мнението на генералите си и на цивилните си съветници и осъществя постоянно изразяваното си предпочитание да върне вкъщи американските сили, като ги изтегли от един комплициран задграничен спор, показва изданието.

Изненадващото решение на президента Тръмп да изтегли американските войски от Сирия е по-рисковано, в сравнение с наподобява, написа журналистът Дейвид Игнейшъс във в. "Вашингтон пост ". Според създателя по този метод се приключва една евтина и ефикасна задача и се основава вакуум, който ще бъде напълнен от цялостен набор "лоши герои ", като да вземем за пример Иран, Русия, Турция, ислямските екстремисти и сирийският режим, всеки от които съставлява заплаха за ползите на Съединени американски щати в Близкия Изток.

Решението на Тръмп за евакуиране от Сирия слага под въпрос акцията против "Ислямска страна " и основава безпокойствие в Държавния департамент и Пентагона, отбелязва вестник "Уолстрийт джърнъл ".

Експертите по американската външна политика дефинираха заповедта на Тръмп за евакуиране като внезапно занемаряване на досегашната линия на Съединени американски щати в Сирия, което слага под въпрос бъдещата дипломатическа ангажираност на Съединените щати в района, написа вестник "Файненшъл таймс ".

Тръмп шокира съдружниците и съветниците си с проекта за евакуиране на американските войски от Сирия, разяснява английският вестник "Гардиън ". Твърдението на Тръмп за реализирана победа против "Ислямска страна " е в несъгласие с оценката на Пентагона от август тази година, съгласно която в Сирия към момента има 14 500 бойци на ИД.

Тръмп хвърли в безпорядък политиката на Съединени американски щати за Близкия Изток, откакто през вчерашния ден разгласи победа против ИД подреди изтеглянето на всички американски бойци от Сирия, написа Раф Санчес от "Дейли телеграф ". Шокиращото му решение бе разкритикувано от политическите му съдружници от Републиканската партия като голяма неточност, а английското държавно управление на Тереза Мей намерено възрази против изказванията на Тръмп за извоювана против ИД победа.

Изтеглянето на американските войски може да има евентуално дестабилизиращ резултат в Северна и Източна Сирия, откъдето кюрдските сили изтласкаха ИД и където те благодарение на Съединени американски щати откриха условен ред, акцентира Ричард Хол от вестник "Индипендънт ".

С решението си да изтегли силите на Съединени американски щати от Сирия Тръмп показва, че към този момент не се вслушва в думите на генералите си, които напролет го убеждаваха да не разпорежда евакуиране преди постигането на цялостна победа, разяснява френският вестник "Фигаро ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР