Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече разбойници демонстрантите, които протестираха

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече разбойници демонстрантите, които протестираха
Коментари Харесай

Тръмп нарече разбойници протестиращите пред Белия дом

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова " разбойници " стачкуващите, които стачкуваха във Вашингтон четвъртък вечерта, откакто той произнесе от Белия дом речта си на конгреса на Републиканската партия, съобщи Ройтерс.

Пред последователи на протест в Ню Хемпшър нощес Тръмп съобщи, че гостите на събитието в Белия дом на излизане са попаднали измежду навалица от разбойници.

В четвъртък вечер навалица от протестиращи заобиколи сенатора републиканец Ранд Пол и брачната половинка му, до момента в който си тръгваха от Белия дом, и трябваше да бъдат ескортирани от служители на реда. Видео онлайн сподели по какъв начин един мъж неведнъж крещи към сенатора " Кажи името й ", имайки поради Бриона Тейлър, афроамериканка, убита през март от полицията в Кентъки - щатът, който сенаторът съставлява. Тръмп похвали вашингтонските служители на реда, които са защитили Ранд Пол, само че порица кметицата на града, Мюриъл Браузър от Демократическата партия, че е дала на полицията " неприятни указания ".

" Необуздан, маниакален яд. Трябваше да видите какво беше нощес във Вашингтон. Това беше срам ", сподели в Ню Хемпшър Тръмп, представен от Асошиейтед прес. Той заяви, че е наредил на началника на президентската канцелария Марк Медоус да изследва по какъв начин може да бъде извикана Националната армия във федералната столица. През май Тръмп разпореди военни да се включат в потушаването на митингите във Федералния окръг Колумбия поради случая с Джордж Флойд.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР