Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи неуместен опит да се

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи неуместен опит да се
Коментари Харесай

Тръмп нарече сенаторка Покахонтас и обиди и индианците в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп направи неудобен опит да се пошегува, като назова Покахонтас сенаторката от Демократическата партия Елизабет Уорън пред военни ветерани от индианското племе навахо, които одобри в Белия дом, съобщи Франс прес.

На гала в чест на хората от племето навахо, служили в американската войска като шифровчици-преводачи през Втората международна война, възприятието за комизъм още веднъж напусна Тръмп. 

" Вие сте били тук доста преди нас. Нищо, че имаме представителка в Конгреса, която - както се твърди - е там от дълго време. Наричат я Покахонтас ", опита се да се пошегува Тръмп измежду неудобно безмълвие.

Той постоянно насочва нападки против Елизабет Уорън, която назовава Покахонтас. Тя твърди, че има родствена връзка с коренното индианско население, само че Тръмп възразява, че тази връзка е прекомерно далечна и че сенаторката я употребява, с цел да извлича изгоди за кариерата си.

 Елизабет Уорън

Националният конгрес на американските индианци съобщи, че забележката на Тръмп е хвърлила сянка върху церемонията, чиято цел е била да се отдаде респект на приноса на военните от племето навахо за успеха на американската войска в Пасифика. Те употребявали своя език, с цел да изпращат кодирани послания, които японците не можели да дешифрират.

" Съжаляваме, че президентът употребява името Покахонтас, с цел да обиди политически съперник, което засенчва същинската цел на днешната гала. Ние почитаме Покахонтас, която е героиня на своя народ - индианското племе памунки в Вирджиния. Още един път приканваме президента да се въздържа да употребява името й по метод, опетняващ нейната памет ", сподели ръководителят на Националния конгрес на американските индианци Джеферсън Кийл.

Белият дом съобщи, че Тръмп не е отправил расистка засегнатост, наричайки сенаторката Елизабет Уорън с прозвището Покахонтас, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс сподели, че Тръмп изпитва голямо почитание и високо цени ветераните от Втората международна война.

" Според мен за множеството хора е обидно, че сенатор Уорън лъже за произхода си в полза на своята кариера ", добави Сандърс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР