Президентът на САЩ Доналд Тръмп изостри атаките си срещу конгресмена

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изостри атаките си срещу конгресмена
Коментари Харесай

Тръмп предлага арест за измяна на конгресмена, ръководещ разследването за импийчмънт

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изостри офанзивите си против конгресмена Адам Шиф, управляващ комисията по разузнаване към Камарата на представителите (долната камара ан Конгреса на САЩ), която организира следствие за импийчмънт против него, като предложи той да бъде задържан за " измяна ".

Тръмп написа в профила си в " Туитър " следното: " Конгресмен Адам Шиф нелегално скалъпи подправено и извънредно изявление, преструвайки се, че е мое, като най-важната част от моя телефонен диалог с украинския президент и го прочете на глас пред Конгреса и американския народ. То няма никаква връзка с това, което споделих по време на диалога. Арест за измяна? "

Вчера Тръмп настоя Адам Шиф да подаде оставка от поста си, като го упрекна, че е трансформирал стенограмата от телефонния диалог на Тръмп с украинския президент Володимир Зеленски.

Тръмп също по този начин преди този момент прикани Шиф да бъде разследван поради " измисленото изложение " на диалога му със Зеленски.

По-рано демократите в Камарата на представителите започнаха следствие против Тръмп поради непозволено държание на американския президент по време на диалога му с украинския държавен глава. Освен това сигнал упрекна Белия дом в опити да ограничи достъпа до стенограмата на един от диалозите, по време на който се твърди, че Тръмп е притиснал Зеленски да проверява някогашния вицепрезидент Джо Байдън.

След обвиняванията Белият дом разгласява нередактирана стенограма на диалога. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР