Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска да увеличи военните разходи

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска да увеличи военните разходи
Коментари Харесай

Тръмп увеличава военните разходи за сметка на социалните

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп желае да усили военните разноски и да редуцира неотбранителната част на бюджета. В същото време той продължава да желае милиарди долари за стена по границата с Мексико, съобщи ДПА.

Правителството възнамерява съкращения на разноските в обществената сфера, опазването на здравето, опазването на околната среда и други федерални стратегии, само че планува увеличение на военните разноски с към 5 % до 750 милиарда $. За Държавния департамент и Американската организация за интернационално развиване съкращаването на средствата ще е 23 %.

Проектобюджетът на Тръмп за фискалната 2020 година, който възлиза на 4,7 трилиона $ и който той предлага за утвърждение на Конгреса, се чака да бъде отритнат от конгресмените във типа, в който е препоръчан.

Проектът на Белия дом не си слага за цел да балансира федералния бюджет в границите на ръководството на Тръмп, а отсрочва решаването на този въпрос с 15 години, отбелязва ДПА. Дефицитът продължи да пораства при Тръмп и за последната фискална година доближи съвсем 4 % от брутния вътрешен артикул, а наскоро националният дълг доближи рекордните 22 трлн. $.

Белият дом си е сложил за цел напредък на Брутният вътрешен продукт от към 3 % за всяка от идващите няколко години, само че тази оптимистична прогноза към този момент бе оспорена от икономисти. Правителството желае до 2026 година да смъкне под 100 % съотношението сред дълга и Брутният вътрешен продукт.

Въпреки частичното прекъсване на работата на федералните институции през декември и януари поради поисканото от Тръмп финансиране на стената по границата с Мексико президентът не демонстрира признаци да се е отказал от това свое знаково предложение и желае още 8,6 милиарда $ за оборудването.

 

Dir.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР