Президентът на САЩ Доналд Тръмп и опонентът му на предстоящите

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и опонентът му на предстоящите
Коментари Харесай

Първи ТВ дебат между Тръмп и Бъйдън: От пудела на Путин до суперхищник

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и съперникът му на идните избори от Демократическата партия Джо Байдън се сблъскаха директно в първи ефирен спор. В конфликтът, траял 90 минути, двамата си размениха редица обиди по всички горещи тематики пред погледите на десетки милиони американци пред екраните.

Дебатът бе воден от Крис Уолъс по Фокс нюз, а в залата по информация на уредниците в залата има към 80 души, в това число членове на фамилиите на двамата претенденти, хора от щаба им, чиновници по сигурността и публицисти.

Според първото изследване над 50% са харесали повече Байдън, а едвам 28% Тръмп, само че анализатори разясняват, че преди да завоюва първия си мандат, Тръмп загуби и трите дебата с Хилари Клинтън.

По време на сегашната борба Байдън назова президента републиканец " пуделът на Путин ", тъй като " отхвърля да каже и дума за наградите за убийства на американски военни ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според няколко американски медии съветски сътрудници са раздавали пари на бойци, близки до талибаните, с цел да убиват американски бойци в Афганистан.

" Всички знаят, че той е измамник " , сподели още някогашният вицепрезидент на Барак Обама по адрес на Тръмп и го назова " смешник ".

" У вас няма нищо интелигентно ", отвърна Тръм и съобщи, че е " марионетка " на радикалната левица.

" Ще млъкнеш ли, дребосъче!. Вие сте най-лошият президент, който Америка в миналото е имала ", ядоса се в един миг Байдън.

Доналд Тръмп не отговори на въпроса на модератора за признаването на изборните резултати и за следващ път заприказва за манипулиране на вота.

" Ще има измами, каквито не сме виждали в никакъв случай ", сподели Тръмп, който от седмици споделя, без да има доказателства, че гласуването по пощата ще докара до измами.

По думите на президента оповестяването на окончателните резултати може да се забави с месеци.

В края на дебата претендентът за Белия дом от Демократическата партия Джо Байдън пое ангажимент да признае резултатите от президентските избори на 3 ноември. Президентът републиканец Доналд Тръмп избегна този заключителен въпрос на модератора.

За расизма

Двамата претенденти за президент на Съединени американски щати влязоха в спор и по трънливия въпрос за расизма и дискриминирането, заяви ДПА.

Джо Байдън упрекна президента Доналд Тръмп, че пробва да насади ненавист на расова основа и да всее ерес в американското общество. По думите му " има систематична неправда в тази страна ".

Тръмп репликира, че има огромна поддръжка измежду афроамериканците и добави, че през 90-те години, когато е бил сенатор, Байдън е прокарал закон за престъпността, който е бил в ущърб на чернокожите в Съединени американски щати.

" Вижте закона за престъпността от 1994 година, където ги нарекохте " суперхищници " . Афроамериканците били " суперхищници "... Те към момента помнят това ", сподели Тръмп.

Според телевизия Ен Би Си изразът " суперхищник " е бил употребен от първата дама на Съединени американски щати Хилари Клинтън в поддръжка на закона, чийто съавтор е Байдън. Самият Байдън също е правил изказване по тематиката, където е употребявал думата " хищници ", означи на уеб страницата си Ен Би Си.

Водещият попита президента дали осъжда поддръжниците на теорията за превъзходството на бялата раса.

" Разбира се, податлив съм да го направя ", отговори Тръмп, само че бързо смени тематиката и сподели, че съгласно него главните виновни за насилието в Съединени американски щати по време на митингите са леви групировки като " Антифа ".

За закона и насилието

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че има вяра в закона и реда и добави, че се радва на огромна поддръжка измежду чиновниците и управлението на правоохранителните органи, съобщи ДПА.

В първия ефирен спор преди президентските избори той упрекна противника си демократ Джо Байдън, че не осъжда деянията на принуждение и безредиците по време на митингите в Съединени американски щати, свързани с придвижването " Животът на чернокожите има значение ".

" Радикалната левица ви манипулира като марионетка ", нападна милиардерът републиканец и увери, че Байдън няма да се бори с престъпността и насилието, в случай че бъде определен за президент, съобщи Франс прес.

" Хората желаят закон и ред, а Вас ви е боязън да произнесете " тези думи, тъй като ще загубите поддръжката на радикалната левица и тогава с Вас е свършено, добави Тръмп.

Президентът сподели, че най-големите вълнения през последните месеци стават в градове като Чикаго, Минеаполис, Детройт и Портланд, където ръководят демократите.

Една слушалка и проба от урина

Преди дебата предизборният щаб на Доналд Тръмп изиска да бъде тествано дали съперникът му от Демократическата партия Джо Байдън ще бъде със слушалка на идните по-късно предизборни диспути, съобщи ДПА.

Щабът на Тръмп твърди, че Байдън се е съгласил на такава инспекция, само че по-късно се е отметнал. Според хората, които провеждат акцията на президента републиканец, неговият противник може да отиде на телевизионния спор със слушалка, с която да му бъдат подсказвани отговори.

Екипът на Байдън отхвърли тези изказвания.

Тръмп също по този начин бе изискал да бъде взета проба от урина на Байдън, с цел да се види дали не е взимал стимуланти преди телевизионния спор. Искането бе отхвърлено от щаба на демократа.

Междувременно Байдън се подигра на Доналд Тръмп преди първия им ефирен спор, като разгласява в Туитър фотография на слушалки за телефон и кутия сладолед, съобщи ДПА.

" Това е вечерта за спор. Затова си подготвих слушалките и стимулантите ", написа 77-годишният Байдън.

It’s debate night, so I’ve got my earpiece and performance enhancers ready.
— Joe Biden (@JoeBiden)

Броени часове преди началото на дебата, Джо Байдън разгласява данъчната си декларация за 2019 година Той и брачната половинка му са платили близо 300 000 $ федерални налози. Доналд Тръмп отхвърля да разгласява данъчните си заявления, а съгласно " Ню Йорк таймс " той е платил единствено по 750 $ федерални налози през 2016 и 2017 година

Около месец остава до изборите в Съединени американски щати. В някои щати към този момент гласоподават, в това число по пощата.

Очаквайте детайлности от дебата...

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР