Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на КНДР Ким

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на КНДР Ким
Коментари Харесай

Ключовите моменти от историческата среща Тръмп-Ким Чен-ун

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водачът на КНДР Ким Чен-ун организираха историческа среща в първокласния хотел " Капела " в Сингапур тази заран, следена от близко от света , написа локалното издание " Стрейт таймс ".

 Русия приветства съглашението сред Тръмп и Ким, само че
Русия приветства съглашението сред Тръмп и Ким, само че " дяволът е в детайлите "

Обеща да оказва помощ

В 09,04 часа локално време двамата се срещнаха и се ръкуваха в продължение на 12 секунди, с което сложиха началото на първата си персонална среща и първата в историята среща сред настоящите водачи на КНДР и Съединени американски щати.



 Иран предизвести Северна Корея да не приема нуклеарна договорка с Тръмп
Иран предизвести Северна Корея да не приема нуклеарна договорка с Тръмп

Тръмп не спазвал подписаните съглашения

 Снимка 361642
Източник:

Двамата разговаряха уединено към 41 минути , като до тях бяха единствено преводачи. След това към двустранната намира се причислиха съветниците на двамата водачи . Разговорите продължиха и на работен обяд.

 КНДР изоставя нуклеарните бомби и ракетите, ние прекратяваме военните учения, разгласи Тръмп Обновена
КНДР изоставя нуклеарните бомби и ракетите, ние прекратяваме военните учения, разгласи Тръмп

Санкциите остават на този стадий

Ето и основните моменти:



" Приятно ми е да се срещнем , господин Президент ", сподели Ким на корейски пред Тръмп, до момента в който се ръкуваха и позираха пред медии на фона на флаговете на Съединени американски щати и Северна Корея.

 Медийно затъмнение в Северна Корея за историческата среща сред Ким и Тръмп
Медийно затъмнение в Северна Корея за историческата среща сред Ким и Тръмп

Докато Ким се трансформира в политическа рок звезда

Преди да се отдръпват за диалози Тръмп няколко пъти потупа Ким Чен-ун по едната ръка. Вождът на КНДР се усмихваше, до момента в който американският водач се държеше сърдечно.

Насочвайки се към залата за диалози след историческото здрависване, Ким съобщи пред Тръмп благодарение на преводач, че хората по света не могат да повярват какво се случва в Сингапур.

" Много хора по света ще си помислят, че това е фантастична сцена от научнофантастичен филм ", споделил водачът на КНДР.

 Ким е доста интелигентен и са основали доста специфична връзка, разяснява Тръмп
Ким е доста интелигентен и са основали доста специфична връзка, разяснява Тръмп

Решихме да оставим предишното зад себе си, светът ще види значима смяна, добавя Ким Чен-ун

По време на късия коментар преди диалозите уединено Тръмп изрази убеденост, че срещата ще докара до положителни резултати . " Ще имаме страхотни диалози, мисля, че ще реализираме голям триумф ", съобщи Доналд Тръмп.

Той добави, че има вяра, че ще имат " страхотни връзки ".

Ким, който приказва след американския водач, означи от своя страна: " Много съм благополучен да се срещнем в Сингапур ".

 Тръмп и Ким с историческо здрависване Обновена
Тръмп и Ким с историческо здрависване

Започна срещата в Сингапур

" Не беше елементарно да се стигне дотук . Миналото ни пречи и остарелите предубеждения и практики са трудности по пътя ни напред . Но ние ще ги преодолеем и ние през днешния ден сме тук ", продължи Ким Чен-ун.

Тръмп отговори с позитивно повдигане на палеца на едната ръка.

Срещата на двамата водачи продължи към 45 минути , като на нея бяха единствено преводачи.

 Снимка 361656
Източник:

Двамата се появиха на балкона. Запитан по какъв начин вървят диалозите, Тръмп отговори пред публицистите: " Много добре. Много, доста добре ". Ким Чен-ун и Доналд Тръмп се усмихваха и разговаряха, поздравявайки репортерите от хотелския балкон.

 Снимка 361653
Източник:

Явно днешният ден е бил предназначен за ръкостискания сред двамата водачи . Те още веднъж се ръкуваха и си размениха топли думи преди да разширят двустранните диалози.

 Снимка 361640
Източник:

Тръмп разяснява, че той и Ким ще се опитат да разрешат " огромен проблем, огромна алтернатива " и ще работят дружно за разрешаването им.

След едночасовата двустранна среща президентът на Съединени американски щати, водачът на КНДР и двете делегации започнаха работен обяд.

Тръмп шеговито изиска от публицистите да демонстрират водачите като " симпатични, хубави и слаби ".



Обядът включваше блюда от Изтока и Запада.



Двамата взеха решение да създадат къса разходка след обяда към хотела . По време на разходката Тръмп предложения Ким да прегледа президентската лимузина. В края на разходката Тръмп изненада репортерите със известието, че следобяд ще се подпишат под документ. Той разяснява, че диалозите вървят " по-добре от предстоящото ".

 Снимка 361651
Източник:



 Снимка 361650
Източник:

В стая, изпълнена с публицисти, Ким и Тръмп се подписаха под три взаимни документа след 14,30 часа локално време , само че не споделиха наличието на документите.

 Снимка 361676
Източник:

" Подписваме доста значим документ, много изчерпателен документ, ние в действителност си прекарахме ужасно дружно, страхотни връзки ", разяснява Тръмп.

Ким добави: " Днес ние организирахме историческа среща, като оставихме предишното зад тила си и предприехме ново начало. Ние се подписахме под историческо съглашение и светът ще види огромна смяна. Бих желал да изразя благодарността си към господин Тръмп за това, което се случва ".

Двамата дадоха отговор на въпроси, само че не разкриха наличието на документите.

 Снимка 361675
Източник:

След това двамата водачи завършиха историческата среща, като Доналд Тръмп даде конференция, а Ким Чен-ун се върна в хотела си.

И двамата водачи отпътуват към страните си още през днешния ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР