Президентът на САЩ Доналд Тръмп е разпоредил да бъде замразена

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е разпоредил да бъде замразена
Коментари Харесай

Тръмп е замразил военна помощ за Украйна, дни преди да разговаря със Зеленски, пишат издания от САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е разпоредил да бъде замразена военна помощ за Украйна в размер на близо 400 милиона $ няколко дни преди телефонния си диалог със своя украински сътрудник Володимир Зеленски, по време на който се допуска, че е изискал следствие против своя евентуален противник на изборите следващата година - демократа Джо Байдън, оповестиха американски медии, представени от Франс прес.

Вестниците "Вашингтон пост " и "Ню Йорк таймс " писаха, че съгласно високопоставени представители на администрацията на Тръмп през дните преди този диалог той е наредил на шефа на апарата си да замрази към 400 милиона $ от плануванаъа за Украйна военна помощ.

Служителите са били инструктирани да кажат на парламентаристите, че замразяването се дължи на "междуведомствена процедура ", без да дават детайлности, твърди "Вашингтон пост ".
Тръмп яростно отхвърли през вчерашния ден да е упражнил напън върху Украйна в опит да навреди на своя политически противник Джо Байдън и отхвърли опасността от импийчмънт макар все по-настойчивите апели в този дух от страна на демократите.
"Не съм притискал въобще " Украйна, съобщи Тръмп в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. "Джо Байдън и синът му са корумпирани ", упрекна ги той в унисон с непотвърдени клюки за хипотетична корупционна спекулация в Украйна и за напън върху прокурор.

Американският президент към този момент удостовери, че е разговарял през лятото с украинския си сътрудник за тази хипотетична спекулация, споменавайки категорично Джо Байдън и сина му Хънтър, работил за украинска газова формация от 2014 година
Опозицията подозира, че по време на диалога Доналд Тръмп се е възползвал от позицията си, с цел да накара Зеленски да проверява Джо Байдън, употребявайки по-конкретно като лост за напън военната помощ. Тази нова спекулация подхранва апелите за импийчмънт на президента на Съединени американски щати от страна на демократите, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР