Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп стиска палци на Шиндзо Абе

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския изрази най-голямо почитание към японския министър председател Шиндзо Абе, който разгласи през вчерашния ден, че се отдръпва от поста поради проблеми със свое остаряло заболяване - гноен колит, съобщи Ройтерс.

Тръмп сподели, че е смутен за здравословното положение на Абе. Той е "голям мой другар ", съобщи американският президент за японския министър председател и добави, че ще му се обади.

Двамата поддържаха положителни връзки и имат обща пристрастеност към голфа. Управляващата в Япония Либерално-демократическа партия (ЛДП) ще избере своя нов ръководител, който на процедура сигурно ще стане идващият министър-председател на страната, към 15 септември, заяви националната осведомителна организация Киодо.

Дотогава Шиндзо Абе ще продължи да заема двата поста. Абе отхвърли да уточни кого избира за собствен правоприемник. Бившият министър на защитата Шигеру Ишиба и някогашният министър на външните работи Фумио Кишида към този момент споделиха, че имат намерение да се включат в конкуренцията за нов ръководител на ЛДП. Главният секретар на държавното управление Йошихиде Суга и министърът на защитата Таро Коно също са считани за евентуални претенденти, отбелязва Ройтерс, представени Българска телеграфна агенция.

Вицепремиерът и министър на финансите Таро Асо, който към този момент е оглавявал държавното управление, съобщи, че не възнамерява да се бори за лидерския пост.
Според японски медии решението по кое време и по какъв начин ще бъдат създадени вътрешните избори в ЛДП ще бъде взето във вторник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР