Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде нови подробности за смъртта

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде нови подробности за смъртта
Коментари Харесай

Тръмп: Багдади умря като куче, хленчеше, плачеше и крещеше!

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде нови детайлности за гибелта на водача на групировката ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади при интервенция на американски специфични елементи в Сирия в събота.

"Багдади умря като куче ", разгласи Тръмп в Белия дом. И добави, че водачът на ИДИЛ се е самовзривил дружно с три от децата си, като е задействал носения от него колан с експлозиви, до момента в който бил преследван в тунел без излаз в скривалището си в северозападната сирийска провинция Идлиб.

"Това беше велика нощ за Съединени американски щати и за света ", разяснява още Тръмп. И добави, че доста от сподвижниците на Багдади са били премахнати при интервенцията, като точният им брой ще бъде обявен на по-късен стадий.

Въоръжените сили на Съединени американски щати не са дали жертви, като единствено едно особено подготвено куче е било ранено.

Американските командоси са останали в скривалището на водача на ИДИЛ два часа, уточни Тръмп.

„ Той умря откакто стигна до задънен излаз на тунел. Хленчеше, плачеше и крещеше до края. Към този миг мястото беше разчистено от хора – те или се предадоха или бяха убити. 11 деца бяха изведени от къщата. Те са ранени. Единствените, останали вътре, бяха с Багдади в тунела. Той беше замъкнал и три дребни деца със себе си. Водеше ги на сигурна гибел. Стигна края на тунела, до момента в който кучетата ни го преследваха. Той задейства жилетката си и се самовзриви, убивайки и трите деца. Тялото му беше разчленено от гърмежа “, описа американският президент.

Тръмп призна, че не е споделил на съвсем никого за интервенцията, с изключение на на няколко члена на конгреса, защото приключване на информация би коствала живота на доста хора. Той не желал войските на Съединени американски щати „ да бъдат посрещнати с огнена мощ “.

„ Вашингтон е машина за приключване на информация “, означи Тръмп.

И разкри, че е следил спецоперацията. "Беше като на кино ", разяснява той и предложи видеозаписът да бъде изработен обществено притежание.

Тръмп благодари на Русия, Турция, Сирия, Ирак и кюрдите за помощта. Москва е оказала помощ при интервенцията, макар че не е знаела каква е нейната цел, означи американският държавен глава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР