Президентът на САЩ Джоузеф Байдън в петък отказа да изключи

...
Президентът на САЩ Джоузеф Байдън в петък отказа да изключи
Коментари Харесай

Ню Йорк Пост: Байдън смята, че може да се наложи Киев да направи териториални отстъпки на Русия

Президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън в петък отхвърли да изключи опцията Украйна да отстъпи част от територията си на Русия, с цел да постави завършек на " нашествието " ( " инвазия " - термин употребен от американската редакция на Ню Йорк Пост, съгласно съветските управляващи става въпрос за специфична военна интервенция, б.р.) на Москва, траяла повече от три месеца.

„ Трябва ли Украйна да отстъпи територия, с цел да реализира мир? попита кореспондент Байдън след забележките му по отношение на отчета за работните места през май.

„ От самото начало споделих и бях — не всички са съгласни с мен — нищо за Украйна без Украйна “, стартира отговора си Байдън.

„ Това е тяхна територия. Няма да им споделям какво би трябвало и какво не би трябвало да вършат ", съобщи още той.

„ Но ми се коства, че в един миг от това ще би трябвало да има съглашение посредством договаряния “, добави президентът.

„ И какво значи това, не знам. Не мисля, че някой знае на този миг. Но в това време ще продължим да слагаме украинците в позиция, в която да могат да се пазят ", безапелационен бе американецът.

Украинският президент Владимир Зеленски сподели в четвъртък, че съветските сили сега окупират почти една пета от страната му.

Зеленски съобщи тази седмица, че " ние не сме подготвени да отстъпим никоя от нашите територии ". Снимка: ЕПА, Украинска президентска пресслужба.

Военните цели на съветския президент Владимир Путин остават мътни, само че Байдън съобщи през февруари, че Путин се пробва да „ възвърне някогашния Съветски съюз “, като завзема територия, която в миналото е управлявала Москва.

Подчинените на Байдън по-рано показаха неприкритост към Украйна да се откаже от територия, с цел да успокои Путин. Например шефът по връзките на Белия дом Кейт Бедингфийлд сподели през март, че няма да „ съди авансово “ въпроса.

Но не е ясно дали Украйна в действителност ще се съгласи да бъде разграничена.

Байдън раздразни украинските представители през януари, когато се счита, че е споделил на Зеленски да се готви за " опустошение " / " плячкосване " на Киев. Снимка AP Photo

„ Териториалната целокупност на Украйна би трябвало да бъде обезпечена “, сподели Зеленски през март, до момента в който украинските войски се бориха с съветския опит да се превземе столицата Киев.

„ Тоест изискванията би трябвало да са обективни, тъй като украинският народ няма да ги одобри в противоположен случай ", съобщи тогава някогашният артист.

В изявление за Newsmax тази седмица Зеленски продължи:

„ Ние не сме подготвени да отстъпим никоя от нашите територии, тъй като нашите територии са наши територии: това е нашата самостоятелност, нашият суверенитет; това е въпросът. "

Трупът на боец без опознавателни знаци, за който украинските военни настояват, че сякаш е на съветски военнослужещ, погубен в сраженията в покрайнините на Харков. Снимка Ройтерс, Максим Левин.

„ Ако става дума за ултиматуми и „ Трябва да отстъпите една трета от територията си, с цел да ви оставим спокойни и да ви оставим жив “, това не е нещо, за което можем да се съгласим “, добави украинският водач.

Въпреки че Байдън е излял милиарди долари американска помощ и военни материали в Украйна, той постоянно е в несъгласие с прозападното държавно управление на страната.

Градове като Мариупол бяха опустошени от сраженията. Снимка ТАСС, Петър Ковалев.

Русия нахлу на 24 февруари, към месец откакто Байдън сподели на конференция, че Съединени американски щати ще реагират по друг метод, в случай че Русия стартира даже „ нищожно навлизане “ – коментар, който ужаси украинските публични лица, един от които сподели пред CNN по това време, че „ Путин усеща уязвимост “ и може да одобри коментара като „ зелена светлина “ за офанзива.

Съобщава се също, че Байдън е раздразнил украинските публични лица през януари, когато се твърди, че е споделил на Зеленски да се приготви за „ опустошение “ на Киев. Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Емили Хорн дефинира репортажа като „ изцяло погрешен “. Но по-късно Зеленски сподели, че е отхвърлил предлагането на Съединени американски щати да го отведат на безвредно място с репликата:

„ Битката е тук; Имам потребност от амуниции, а не от транспортиране.4

От 2014 година Украйна води война с по-ниска активност против подкрепяните от Русия опълченци в областите Донецк и Луганск, които оповестиха независимостта си от Киев, откакто протестиращи смъкнаха законния президента Виктор Янукович.

Администрацията на Обама, за разлика от администрацията на Байдън, твърдо отхвърли съветската териториална агресия – и като цяло се позоваваше на " анексирането " (дума, употребена от Ню Йорк Пост, а не Поглед Инфо) на Крим от Русия след оспорвания референдум от 2014 година като опит за анексия.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР