Хеликоптерът, на борда на който се е намирал президентът на

...
Хеликоптерът, на борда на който се е намирал президентът на
Коментари Харесай

Президентът на Иран загина при катастрофа с хеликоптер

Хеликоптерът, на борда на който се е намирал президентът на Иран Ибрахим Раиси, е направил " твърдо кацане ", оповестява Associated Press, базирайки се на иранската държавна телевизия.

Военните се насочват към мястото на случая. Според командващия корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война в провинция Източен Азербайджан, където е станала повредата, е получен сигнал от хеликоптер и мобилен телефон на един от членовете на екипажа.

Силният мраз и мъглата могат да попречат на спасителите, алпинистите и чиновниците на " Червения полумесец " да стигнат до мястото на злополуката, оповестиха по-рано ирански медии.

Съобщава се, че случаят е станал в планините на провинция Източен Азербайджан (административен център – Табриз), покрай град Джулфа, ситуиран на границата с Нахичеванската Автономна Република Азербайджан, на към 600 километра северозападно от Техеран.

Раиси беше на посещаване в Азербайджан, където се срещна с президента Илхам Алиев, с цел да открие дружно с него язовир Гиз-Каласи. Това е третият подред язовир, издигнат от двете страни на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР