Президентът на САЩ ДжоБайдън във вторник подписа изпълнителна заповед във

...
Президентът на САЩ ДжоБайдън във вторник подписа изпълнителна заповед във
Коментари Харесай

Байдън подписа заповед за контрол над оръжията в страната

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън във вторник подписа изпълнителна заповед във вторник, целяща стягане на контрола в страната за закупуване и запазване на оръжия, заяви АП, написа news.bg.

Това се случва след въоръженото нахлуване в Лос Анджелис, к ъдето мъж нахлу в зала за танци и убивайки 11 души през януари. Байдън се срещна със фамилиите на жертвите.

Всяко сходно нахлуване в страната връща дебата за оръжието.

Риториката на Байдън става все по-силна, като той рутинно приканва за възбрана на оръжията за нахлуване. Позицията му е даже по-твърда, в сравнение с по време на администрацията на експрезидента Барак Обама, когато той беше вицепрезидент. Той беше поощрен от междинните избори, когато постоянните му диалози за надзор върху оръжията не доведоха до големи загуби и се чака той да продължи да упорства за съществени промени, до момента в който се доближава към преизбирането си през 2024 година, споделят негови помощници.

Но президентът има единствено лимитирана власт върху оръжията, с цел да надвиши двупартийното законодателство, признато от Конгреса предишното лято след убийствата в Бъфало, Ню Йорк и Увалде, Тексас.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР