Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Джо Байдън санкционира четирима израелски заселници, нападнали палестинци на Западния бряг на река Йордан

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в през днешния ден подписа декрет, ориентиран против израелските заселници на Западния бряг на река Йордан, които атакуват палестинци на окупираната територия, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1498

Документът планува налагането на финансови наказания и възбрана за издаване на визи, като първоначално ограниченията са ориентирани против четири лица.

" Въпросните израелци са забъркани в принуждение против палестинци, отправяли са закани и са правили опити да унищожават или изземат палестинска благосъстоятелност ", се показва в указа на Байдън. Наказанията блокират достъпа на четиримата израелци до американската финансова система и не разрешават на американските жители да работят с тях.

Палестинските управляващи оповестяват за убийства на палестинци, а правозащитни организации споделят, че израелски заселници са подпалвали коли и са атакували няколко дребни бедуински общности, което е наложило евакуации. Нараства и броят на жертвите на спора сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ".

В тази обстановка Байдън е подложен на все по-остри рецензии поради мощната поддръжка, която държавното управление му оказва на израелските управляващи.

Издаденият през днешния ден декрет е извънредно деяние против най-верния съдружник на Съединени американски щати в Близкия изток, за който Байдън споделя, че има правото да се пази. Президентът демократ обаче настоя израелското държавно управление да показва по-голяма въздържаност по време на военните си интервенции, чиято цел е изкореняването на " Хамас ".

Байдън се разгласи против ответните офанзиви на израелските заселници и даде обещание, че насилниците ще бъдат подведени под отговорност. В края на октомври той съобщи, че насилието от страна на " екстремистки заселници " е еднакво на " наливане на масло " в огъня в Близкия изток. " Това би трябвало да спре. Те би трябвало да бъдат подведени под отговорност ", акцентира американският държавен глава.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан през вчерашния ден се срещна с израелския министър по стратегическите въпроси Рон Дермър във Вашингтон. Американски публични лица обявиха, че израелското държавно управление е било авансово известено за глобите.

Новият декрет дава на американското министерство на финансите пълномощието да постанова наказания на заселници, извършващи актове на принуждение, само че ограниченията не са ориентирани против жители на Съединени американски щати.

Членове на американския Конгрес обаче показват, че измежду заселниците, упражняващи принуждение против палестинци, има и американци или лица с двойно поданство. Миналия месец сенатор Бен Кардин, ръководител на сенатската комисия по външни връзки, изиска от Белия дом да предприеме дейности против всички американски жители, участващи в набези против палестинци.

Освен това американски длъжностни лица обявиха, че не се възнамеряват санкции за крайнодесни израелски министри, които са се застъпвали за насилието от страна на израелските заселници и са призовавали за разширение на селищата.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР