Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън отбеляза Международния ден в памет на жертвите на Холокоста

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в означи Международния ден в памет на жертвите на Холокоста, като предизвести, че след нападенията на " Хамас " против Израел и напъните да се омаловажи случилото се в този ден се следят тревожни признаци за растеж на антисемитизма, съобщи Ройтерс.

През май предходната година Байдън постави началото на първата национална тактика на Съединени американски щати за противопоставяне на антисемитизма. Днес американският президент съобщи, че напомнянето за Холокоста и " бича на антисемитизма " е по-належащо от всеки път след нападението на " Хамас ", при което бяха убити към 1200 души - най-кървавата офанзива в Израел от основаването на еврейската страна през 1948 година

" След злокобното кръвопролитие на " Хамас " станахме очевидци на обезпокоително повишаване на подлия антисемитизъм вкъщи и в чужбина, който извади на повърхността мъчителни белези от хилядолетията на ненавист и геноцид против еврейския народ. Това е недопустимо ", сподели Байдън в изказване.

" Не може да си спомняме за всичко, което са претърпели евреите, оживели от Холокоста, и по-късно да стоим безмълвни, когато евреите още веднъж са обект на набези и офанзиви през днешния ден ", добави той и прикани за решителна реакция против отричането на Холокоста и " напъните за омаловажаване на ужасите, които " Хамас " извърши на 7 октомври, изключително ужасяващото и непростимо потребление на обезчестяване и полово принуждение за тероризиране на жертвите ".

Този месец специалисти на Организация на обединените нации желаеха да се потърси отговорност за половото принуждение, осъществено против израелски цивилни по време на нападенията на 7 октомври. Има данни за изнасилвания, осакатявания и изстрели в региона на гениталиите. " Хамас " отхвърля негови бойци да са правили такива зверства, отбелязва Ройтерс.

През ноември водачът на болшинството в Сената на Съединени американски щати Чък Шумър съобщи, че повишаването на антисемитизма от началото на войната сред Израел и " Хамас " е извънредно обезпокоително, като заплашва сигурността на евреите по света и бъдещето на Израел, напомня Ройтерс.

Байдън добави, че администрацията му продължава да осъжда и да се бори с антисемитизма, като в същото време работи за освобождението на останалите заложници, държани от " Хамас ", който отвлече към 240 души на 7 октомври. Той прикани американците да дадат своя принос в битката с омразата във всичките ѝ форми. " Нашата обща морална отговорност е да се противопоставим на антисемитизма и подхранваното от ненавист принуждение вкъщи и в чужбина и да изпълним обещанието " Никога повече ", акцентира Байдън.

Групи за отбрана на правата на индивида оповестяват за внезапно нарастване на броя на антисемитските, антиарабските и антимюсюлманските произшествия след 7 октомври. През ноември Белият дом съобщи, че създава и национална тактика за битка с ислямофобията, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР