Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

САЩ не подкрепят независимостта на Тайван

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в сподели през днешния ден, че Съединени американски щати не поддържат независимостта на Тайван, откакто тайванските гласоподаватели дадоха отпор на Китай, а ръководещата партия получи трети президентски мандат, съобщи Ройтерс.

По-рано през днешния ден претендентът за президент на ръководещата тайванска Демократическа прогресивна партия Уилям Лай завоюва изборите, отхвърляйки изрично китайския напън и даде обещание да се опълчи на Пекин и да търси договаряния.

„ Ние не поддържаме независимостта... ", отговори Байдън на въпрос за днешните избори в Тайван.

Часове преди отварянето на изборните секции Вашингтон предизвести, че „ би било недопустимо ", „ която и да е " страна да се намесва в изборите.

Тайван, остров в съседство с Китай, който Пекин счита за своя територия, е образец за сполучлива народна власт от първо производство на директни президентски избори през 1996 година – кулминационната точка на десетилетна битка против властническото ръководство и военното състояние, осведоми Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати са най-важния интернационален покровител на Тайван и снабдител на оръжие за острова макар неналичието на публични дипломатически връзки с Тайпе.

Администрацията на Байдън се притеснява, че изборите, преходът и новата администрация ще ескалират спора с Пекин.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР