Президентът на САЩ Джо Байдън заяви пред 60 минути на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви пред 60 минути на
Коментари Харесай

Байдън си остави вратичка за изход от Белия дом след първия мандат

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи пред " 60 минути " на телевизия Си Би Ес, че въпреки да има намерение да се кандидатира за преизбиране през 2024 година, решението към момента не е дефинитивно, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Вижте, в случай че ви кажа, че ще се кандидатирам още веднъж, внезапно в играта влизат цялостен набор от неща, които би трябвало... условия, които би трябвало да трансформира и да направя ", сподели Байдън в отговор на въпрос за евентуалния си блян към нов мандат. " По отношение на изборните закони е доста рано да се взема такова решение. Аз съм огромен обожател на ориста. И по този начин, това, което върша, е, че си правя работата. Ще свърша тази работа. И в границите на времето, което има смисъл, след този идващ избирателен цикъл тук, преминавайки в идната година, да направя преценка какво да върша. "

Запитан дали самичък взима такива решения, американският президент отговори: " Вижте, моето желание, както споделих първоначално, е, че ще се кандидатирам още веднъж. Но това е единствено желание. Но дали е твърдо решение да се кандидатирам още веднъж? Това следва да се види. "

Държавният глава сподели още, че се надява да резервира контрола над Камарата на представителите и Сената на междинните избори през ноември.

Байдън е най-възрастният висш главнокомандващ в историята на страната, показва Си Би Ес, заради което водещият на " 60 минути " му задава въпрос за годността му за тази работа.

" Погледнете ме. И почтено казано, това е всичко, което мисля. Гледайте ме. Ако смятате, че нямам нужното равнище на сила или заостреност на мозъка, тогава, знаете ли, това е едно. Друго нещо е, че просто наблюдавате и, знаете ли, съблюдавам графика си. Правете това, което върша. Мисля, че, знаете ли, не... когато седнал съм с нашите съдружници от НАТО и ги държа дружно, не ги карам да споделят: " Чакай малко, на какъв брой... на какъв брой години си? ", разяснява президентът на Съединени американски щати.

" Уважавам обстоятелството, че хората биха споделили: " Ти си остарял " ", продължи Джо Байдън. " Но мисля, че това е обвързвано с това какъв брой сила имаш и дали работата, която вършиш, е такава, която подхожда на това, което всеки човек на всякаква възраст би могъл да прави. "

Той беше запитан и за възходящите опасения, че напъните на Русия да завладее Украйна могат да вдъхновят китайския водач Си Цзинпин да нападне Тайван. Островът е приет от Съединени американски щати като част от Китай, само че има лично демократично държавно управление.

Отговорът на президента беше, че силите на Съединени американски щати ще отговорят, " в случай че в реалност има невиждана офанзива ".

По-късно представители на Белия дом обявиха, че формалната политика на Съединени американски щати не се е трансформирала, и не споделиха дали американските сили ще бъдат призовани да пазят Тайван. Байдън и преди е правил това изказване, само че изказванията идват във все по-напрегнат миг за американско-китайските връзки, изключително след пътуването на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси до Тайван.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР