Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че според него една

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че според него една
Коментари Харесай

Байдън: Хамас нападна Израел, за да провали затоплянето на връзките му със Саудитска Арабия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че съгласно него една от задачите на бруталната офанзива на " Хамас " против Израел преди две седмици е била да осуети доближаването на страната със Саудитска Арабия.

" Една от аргументите, заради които действаха по този начин, беше, тъй като знаеха, че ще седна на масата със саудитците ", съобщи той пред посетители на предизборна среща за набиране на средства. " Саудитците желаеха да признаят Израел... да обединят Близкия изток ", сподели Джо Байдън, представен от Агенция Франс Прес.

Набраната инерция за реализиране на удивително съглашение с посредничеството на Съединени американски щати за нормализиране на връзките сред Израел и Саудитска Арабия - страж на двете най-свещени места в исляма - беше пропиляна от нападението на терористи от " Хамас " против Израел на 7 октомври.

Фактическият държател на Саудитска Арабия, престолонаследникът принц Мохамед бин Салман, по-рано установи прогрес с Израел, само че също по този начин настояваше за придвижване по палестинската идея.

Кралството от Персийския залив до момента не е признало Израел и не се е включило към Аврамовите съглашения от 2020 година, реализирани с посредничеството на Съединените щати - въз основа на това съглашение прилежащите Бахрейн и Обединените арабски емирства, както и Мароко, откриха дипломатически връзки с Израел. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР