Президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява да се срещне с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява да се срещне с
Коментари Харесай

Байдън ще се срещне с лидерите на източния фланг на НАТО във Варшава

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има намерение да се срещне с водачите на източния фланг на НАТО по време на идното си посещаване във Варшава. Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи това на постоянен петъчен брифинг.

“Президентът ще пътува до Варшава в понеделник вечерта, където ще се срещне с полския президент… и водачите на източния фланг на НАТО, с цел да удостовери непоколебимата поддръжка на Съединени американски щати за сигурността на Алианса ”, сподели тя.

Според Жан-Пиер президентът на Съединени американски щати има намерение да произнесе тирада и в навечерието на годишнината от началото на войната в Украйна.

Координаторът по стратегическите връзки в Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, който също присъстваше на брифинга, изясни, че Байдън има планувана среща с водачите на страните от “Букурещката деветка ” (България, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Унгария) във Варшава.

Кърби съобщи, че Байдън има намерение да разиска, наред с други неща, усилването на съветското въздържане и ролята на Полша в доставките на оръжие за Украйна.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР