Президентът на САЩ Джо Байдън в неделя отново потвърди, че

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в неделя отново потвърди, че
Коментари Харесай

Байдън потвърди, че САЩ пазят Тайван при нападение на Китай

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в неделя още веднъж удостовери, че американските войски ще защитят Тайван при положение на нахлуване от Китай.

Това бе най-ясното скорошно изказване, направено от Байдън за това какъв брой надалеч ще стигнат Съединените щати, с цел да поддържат Тайван военно. 

Байдън направи това в изявление за " 60 минути " на CBS. 
 Съединени американски щати: Китай се стреми към военна дарба да превземе Тайван със мощ
Съединени американски щати: Китай се стреми към военна дарба да превземе Тайван със мощ

Но към момента ползата на Си Дзинпин е да получи надзор посредством невоенни средства

Представители на Белия дом и Държавния департамент не са дали отговор незабавно на настояванията за коментар в неделя.

Китайският президент Си Дзинпин споделил на армията на страната, че би желал тя да построи потенциал, който ще разреши на Пекин да превземе Тайван със мощ до 2027 година, в случай че е належащо.

Това разяснява репортерът на CNN Кейти Бо Лилис в петък, цитирайки заместник-директора на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Коен.

" Той не е взел решение да направи това, само че е помолил военните си да го слагат в позиция, в която в случай че желае да направи това, ще може да го направи. Все още оценката на като цяло е, че ползата на Си в Тайван е да получи надзор посредством невоенни средства ", сподели тогава Коен.

Преди това комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати утвърди Закона за политиката на Тайван, който има за цел да усили военната помощ на страната за острова, като Китай осъди този ход.
 Китай скочи против подкрепения от американския сенат Закон за политиката на Тайван
Китай скочи против подкрепения от американския сенат Закон за политиката на Тайван

Китай е подал публична тъжба против Съединени американски щати

Напрежението сред Съединените щати и Китай, както и сред Китай и Тайван, ескалира през последните месеци. Малко откакто Русия нахлу в Украйна, Байдън изпрати неофициална делегация от някогашни чиновници на защитата и националната сигурност на Съединени американски щати в Тайван, в опит да покаже, че задължението на Съединените щати към Тайван " остава постоянен ", сподели чиновник на администрацията по това време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР