Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне с лидерите

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне с лидерите
Коментари Харесай

Джо Байдън ще работи с републиканците, ще се кандидатира за нов мандат

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се срещне с водачите на Републиканската и на Демократическата партия, с цел да обсъдят по какъв начин да работят " дружно до края на тази година " - това ще стане след пътуването му до Индонезия за срещата на Г-20. Той съобщи това в речта си ден след изборите за членове на двете камари, съобщи АА.

" Мисля, че това беше един добър ден за демокрацията ", сподели Байдън, визирайки изборите във вторник, на които републиканците не съумяха да се наложат.

" Нашата народна власт беше подложена на тестване през последните години, само че с гласовете си американският народ се произнесе и потвърди още един път, че демокрацията е това, което сме ние ", сподели той.

Президентът на Съединени американски щати сподели още, че " гласоподавателите към момента са разочаровани ", само че добави, че администрацията му " едвам в този момент стартира ".

" Оптимист съм за това, че обществеността ще одобри още по-оптимистично това, което сме създали ", сподели той.

" Демократите имаха мощна вечер ", сподели Байдън. " Докато пресата и социолозите предсказват гигантска алена вълна, това не се случи ".

Запитан дали обмисля да се кандидатира за президент през 2024 година, Байдън съобщи: " Намерението ни е да се кандидатираме още веднъж, без значение от резултата на тези избори ".

Той съобщи, че ще удостовери дали ще се кандидатира " при започване на идната година ".

Връзките на Илън Мъск с непознати страни са " заслужаващи внимание ", на фона на въпросите по отношение на придобиването на дял в Twitter от Саудитска Арабия като част от грандиозното изкупуване, съобщи също по този начин в речта си Джо Байдън.

" Мисля, че съдействието и/или техническите връзки на Илон Мъск с други страни заслужават да бъдат прегледани ", сподели Байдън, отговаряйки на въпрос на кореспондент след дълга пауза.

" Независимо дали той прави нещо несвоевременно или не, аз не допускам, че... Това е всичко, което ще кажа ", сподели той.

Миналия месец се появиха известия, че администрацията на Байдън обмисля инспекция на националната сигурност на придобиването на Twitter от Мъск за 44 милиарда $, частично поради основна група вложители, които поддържат изкупуването.

Сред вложителите са принц Алуалид бин Талал от Саудитска Арабия и държавният капиталов фонд на Катар.

Двама американски сенатори приканиха за инспекция на договорката за Twitter, с цел да се предотврати достъпът на платформата до информация за потребителите, която може да заплаши деятели за човешки права и критици на саудитското държавно управление.

Трябва да сме загрижени, че саудитците, които имат явен интерес да потискат политическото слово и да въздействат на политиката на Съединени американски щати, в този момент са вторият по величина притежател на огромна платформа за обществени медии ", съобщи сенаторът от Кънектикът Крис Мърфи.

Мъск също по този начин заема обществена позиция, която се счита за удобна за Владимир Путин, макар нахлуването на Русия в Украйна - по-специално като повтаря гледните точки на съветския президент по отношение на спора.

Той също предложи самоуправляващият се остров Тайван да стане част от Китай - позиция, приветствана от китайските публични лица, само че надълбоко разгневила тайванските чиновници.

Критиците акцентират индустриалните връзки, които свързват Мъск с Китай, който има все по-обтегнати връзки с Вашингтон.

Компанията за електрически коли Tesla на магната е нараснала производството си до рекордни равнища в китайския си цех в Шанхай. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР