Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна в Белия дом

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна в Белия дом
Коментари Харесай

Байдън се срещна с родителите на журналиста отвлечен в Сирия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна в Белия дом с родителите на американския публицист Остин Тайс, похитен в Сирия преди към 10 години, съобщи Франс прес.

Пред Марк и Дебра Тайс Байдън е повторил уговорката си да продължи с напъните посредством всички дипломатически канали разполагаем, с цел да се върне Остин при околните си, сподели говорителката на Белия дом Джен Саки.

Администрацията на Байдън ще продължи с усилената си работа, с цел да върне вкъщи Остин и другите американци, държани за заложници по света, добави тя.

Остин Тайс бе похитен на 14 август 2012 година покрай Дамаск. Фотожурналистът на свободна процедура е работил за групата Макклачи, " Вашингтон пост ", Си Би Ес, Франс прес и за други медии. Той се появи във видео през септември 2012 година със завързани очи, само че самоличността на похитителите му остава и до през днешния ден незнайна. През март 2020 година Доналд Тръмп съобщи, че не знае дали Остин Тайс е към момента жив, само че предходната година американското държавно управление реши, че той е в действителност жив, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР