Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува своя предшественик Доналд Тръмп

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува своя предшественик Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Байдън: Тръмп с бездействието си носи вина за събитията от 6 януари

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разкритикува своя предходник Доналд Тръмп за несъответстващата му реакция при щурма над Капитолия от 6 януари, заяви Агенция Франс Прес.
 Байдън: Щурмът на 6 януари беше опит за държавен прелом
Байдън: Щурмът на 6 януари беше опит за държавен прелом

Опит да се наложи волята на тълпата над вота на народа...

" Смелите чиновници на реда бяха подложени на средновековния пъкъл в продължение на три часа, облени в кръв, заобиколени от кланица, лице в лице с обезумялата навалица, която повярва на лъжите на победения президент ", сподели Байдън пред Националната организация за правоприлагане за чернокожите. В продължение на три часа победеният някогашен президент на Съединените щати наблюдаваше всичко това в комфорта на частната столова до Овалния кабинет ", сподели той. Полицаите бяха герои оня ден. На Доналд Тръмп му липсваше смелостта да работи, сподели още Байдън и добави: Не можете да бъдете про-бунтовници и про-американци. "

Неговите рецензии към Тръмп повториха заключението на комисията на Камарата на представителите, проверяваща протеста на 6 януари 2021 година в Капитолия, която в четвъртък насочи остро обвиняване за отхвърли на някогашния президент да спре или осъди насилието.

Забележките на Байдън идват в миг, когато самият той е подложен на рецензии от републиканците поради повишаването на насилието в Съединените щати.
 Байдън: Силите зад щурма от 6 януари работят и през днешния ден
Байдън: Силите зад щурма от 6 януари работят и през днешния ден

След чуване в Конгреса в четвъртък, при което беше упрекнат някогашният президент в " опит за прелом "

Припомняме, че за присъединяване в щурма над Капитолия бяха издадени присъди на участници.

Също по този начин, редица доближени на Тръмп бяха призовани да дадат показания, само че те отхвърлиха от преданост към експрезидента и получиха санкции за пренебрежение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР