Президентът на САЩ Джо Байдън призова във вторник лидерите на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова във вторник лидерите на
Коментари Харесай

Байдън призова Конгреса за бързи действия за шътдауна и помощта за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани във вторник водачите на демократите и републиканците в Конгреса да работят бързо , оповестява " Ройтерс ".

Това е значимо, с цел да избегнат идното отчасти прекъсване на работата му  и, или ще бъдат изправени пред тежки последствия.

" Имаме доста работа за извършване ", сподели Байдън от Овалния кабинет, по време на среща с вицепрезидента Камала Харис и четиримата водачи на двете камари.
 Джо Байдън избегна шътдауна най-малко до март
Джо Байдън избегна шътдауна най-малко до март

Американският президент подписа закон на Конгреса

Срещата в Белия дом се състоя съвсем два месеца,  след като ръководителят на Камарата на републиканците Майк Джонсън и водачът на болшинството в Сената на Демократическата партия Чък Шумър се споразумяха за равнище на дискреционни разноски от 1,59 трилиона $ за фискалната година, която стартира на 1 октомври.

Въпреки тази договорка Конгресът не съумя да одобри законопроекти за разноските за финансиране на държавното управление, значително заради вътрешните битки сред републиканците, които управляват Камарата на представителите с  нежно болшинство.

Байдън има вяра, че може да бъде реализирано решение по отношение на финансирането на държавното управление до крайния период в петък, с цел да се избегне отчасти затваряне на държавното управление, което съгласно него би навредило на стопанската система на Съединени американски щати.

" Финансирането на Украйна става все по-спешно всеки ден . Мисля, че следствията от бездействието са ужасни ", сподели той.

Законопроектът за разноските се задържа от претенции на ултраконсервативните републиканци в Камарата на представителите, които желаят да видят съкращения на разноските и политически позиции, инжектирани в метода, по който се харчат доларите. до ръба на прекъсване или отчасти затваряне три пъти през последните шест месеца.
 Конгресът на Съединени американски щати избегна шътдауна
Конгресът на Съединени американски щати избегна шътдауна

Предстоят сложни месеци за администрацията на Джо Байдън

Шумър и Джонсън си размениха обвинявания през последните дни кой е отговорен за безизходицата. В понеделник Шумър сподели пред кореспонденти, че " демократите вършат всичко допустимо, с цел да избегнат прекъсването ".

Полският външен министър Радослав Сикорски прикани ръководителя на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) Майк Джонсън да разреши гласоподаване за нова американска помощ за Украйна. По думите му, Джонсън ще бъде отговорен, в случай че законопроектът се провали и Русия напредне на бойното поле.

Както е известно, и муниции, изключително тежки артилерийски снаряди., откакто си върна към половината от територията, завзета от Русия.

Камарата ще се върне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР