Президентът на САЩ Джо Байдън призова американските граждани, които не

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова американските граждани, които не
Коментари Харесай

Байдън насърчи протестите срещу забраната на аборти в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани американските жители, които не са съгласни с решението на Върховния съд, с което бяха анулирани конституционните гаранции за правото на аборт, да продължат своите митинги.

" Продължавайте да протестирате и да изразявате гледната си точка. Това е в действителност извънредно значимо ", съобщи Байдън, представен от пресцентъра на Белия дом. Това му изявление е в отговор на въпрос какво би споделил на участниците в демонстрацията пред постройката на Белия дом предходния ден.

Президентът на Съединени американски щати съобщи също по този начин, че е предиздвикал екипа си да реши дали има право да наложи изключително състояние в опазването на здравето след решението на Върховния съд по отношение на абортите.

Контролираният от консерваторите Върховен съд, преразглеждайки прецедента по делото " Роу против Уейд " от 1973 година, анулира конституционните гаранции за правото на спиране на бременност и разреши на американските щати сами да контролират тази област. Кат оследствие съвсем половината от 50-те щата възнамеряват да забранят или доста да лимитират абортите на своя територия.

Досега американските управляващи нямаха право да контролират спирането на бременността през първия триместър, а през втория триместър административната интервенция бе позволена единствено в полза на запазването на здравето на майката.

Байдън назова решението на Върховния съд ужасяващо и добави, че американските мъже, а освен дамите, ще усетят последствията от него.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР