Президентът на САЩ Джо Байдън призова американските граждани, които не

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова американските граждани, които не
Коментари Харесай

Байдън подкрепи протестите срещу решението на Върховния съд за абортите


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани американските жители , които не са съгласни с решението на Върховния съд, с което бяха анулирани конституционните гаранции за правото на аборт, да продължат митингите си .

" Продължавайте да протестирате и да изразявате гледната си точка. Това е в действителност извънредно значимо ", сподели Байдън, представен от пресцентъра на Белия дом. Президентът отговори на въпрос какво ще каже на участниците в всеобщата проява, която се организира пред постройката на американската администрация предходния ден.

Той съобщи, че е помолил екипа си да реши дали има право да наложи изключително състояние в опазването на здравето след решението на Върховния съд по отношение на абортите.



Контролираният от консерваторите Върховен съд, преразглеждайки прецедента по делото " Роу против Уейд " от 1973 година , анулира конституционните гаранции за правото на спиране на бременност и разреши на американските щати сами да контролират тази област. Почти половината от 50-те щата възнамеряват да забранят или доста да лимитират абортите на своя територия. Досега американските управляващи не са имали право да контролират спирането на бременността през първия триместър, а през втория триместър административната интервенция е била позволена единствено в полза на запазването на здравето на майката.

Байдън назова решението на Върховния съд по отношение на неналичието на конституционно право на аборт " ужасяващо " и даде обещание, че американските мъже, а освен дамите, ще усетят последствията от него.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР