Президентът на САЩ Джо Байдън приветства обявяването на прекратяване на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън приветства обявяването на прекратяване на
Коментари Харесай

Байдън: Подкрепяме правото на Израел да се защитава от нападения

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приветства оповестяването на преустановяване на огъня сред Израел и палестинската формация " Ислямски джихад ", като в същото време съобщи, че " от дълго време и непоколебимо " поддържа сигурността на Израел, в това число правото му да се пази от набези.

" Приветствам днешното оповестяване на преустановяване на огъня сред Израел и бойците в Газа след тридневни сражения ", сподели Байдън, чието изказване беше публикувано от пресслужбата на Белия дом.

По думите на Байдън през последните 72 часа Съединени американски щати са разговаряли с представители на Израел, Палестинската автономност, Египет, Катар, Йордания и други страни от района, с цел да " улеснят по-бързото разрешаване на спора ".

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че през последните дни Израел " пази народа си от безразборни ракетни набези от страна на терористичната формация " Палестински ислямски джихад ".

Палестинският " Ислямски джихад " и пресслужбата на израелския министър-председател обявиха в неделя вечерта, че прекратяването на огъня ще влезе в действие в 23,30 ч. локално време. След влизането в действие на прекратяването на огъня в южната част на Израел се включиха сирени, предупреждаващи за вероятен ракетен обстрел, заяви късно през нощта пресслужбата на израелската войска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР