Президентът на САЩ Джо Байдън открива днес втората Среща на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън открива днес втората Среща на
Коментари Харесай

Байдън открива форум във Вашингтон с обещание за 690 милиона долара за програми за демокрация

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън открива през днешния ден втората Среща на върха за народна власт с обещанието, че неговата страна ще похарчи 690 милиона $ в поддръжка на стратегии за народна власт по света, съобщи Асошиейтед прес.

Правителството на Байдън желае да употребява двудневния конгрес във Вашингтон, с цел да насочи напъните към това " технологиите да работят за, а не срещу демокрацията ", сподели върховен американски чиновник, поискал анонимност. По думите му американското държавно управление се е споразумяло с 10 страни за правила, от които да се управляват управляващите при потребление на технологии за наблюдаване.

Байдън постоянно приказва, че Съединени американски щати и техните съдружници се намират във значим миг, при който демокрациите би трябвало да покажат, че могат да превъзхождат властническите режими. Срещите на върха, които той даде обещание като кандидат-президент през 2020 година, се трансформират във значима част от напъните на неговото държавно управление за създаване на по-задълбочени съюзи и тласкане на клонящите към авторитаризъм страни към осъществяване минимум на умерени промени. За присъединяване в настоящия конгрес са поканени към 120 водачи от целия свят.

Новото финансиране ще се концентрира върху стратегии, които поддържат свободни и самостоятелни медии, водят битка с корупцията, укрепват правата на индивида, предизвикват технологии, подобряващи демокрацията, и поддържат свободни и почтени избори.

По-рано тази седмица Байдън подписа декрет, ограничителен потреблението на средства за търговски шпионаж от американското държавно управление, използвани за следене на правозащитници, публицисти и дисиденти по света.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР