Президентът на САЩ Джо Байдън официално сложи край на националното

...
Президентът на САЩ Джо Байдън официално сложи край на националното
Коментари Харесай

Байдън сложи край на националното извънредно положение, свързано с COVID-19

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън публично постави завършек на националното изключително състояние, обвързвано с COVID-19, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. То беше в действие от три години в страната, в която пандемията взе над един милион жертви.

Белият дом заяви, че Байдън е подписал закон, признат от Конгреса, с който се поставя завършек на националното изключително състояние, обвързвано с COVID-19.

Средствата, отпускани от 2020 година за доставката на проби за диагностициране на Коронавирус, безплатните ваксини и други изключителни ограничения, към този момент няма да са разполагаем.

Отделно санитарното изключително състояние, което е друго, от гореспоменатото изключително състояние, ще изтече в Съединени американски щати на 11 май. Изтичането му ще докара и до анулация на действието на мярка, призната през 2020 година от администрацията на Доналд Тръмп, която разрешава експулсирането неотложно на мигранти, които не разполагат с виза, даже и на евентуални претенденти за леговище.

 Пандемията в Германия завърши, разгласи здравният министър на страната Пандемията в Германия завърши, разгласи здравният министър на страната

Едновременно с всичко това държавното управление на Съединени американски щати разгласи, че ще похарчи над 5 милиарда $ за напъните за създаване на нови ваксини за COVID-19 и на нови способи за лекуване, предадоха международните организации. Проектът се назовава " НексДжен " (съкратено от Следващо поколение) и цели да даде по-добра отбрана от коронавирусите, включително и оня, пораждащ COVID-19.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР