Президентът на САЩ Джо Байдън официално е одобрил изпращането на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън официално е одобрил изпращането на
Коментари Харесай

Байдън е одобрил изпращането на военни в Европа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън публично е одобрил изпращането на спомагателни войски в източна Европа, заяви СиЕнЕн.

Очаква се по-късно денем информацията да бъде обявена и от Пентагона. Изпращането на военните е проява в поддръжка на съдружниците от НАТО, които се усещат застрашени от военни дейности на Русия до Украйна, обявиха публични лица пред медията.

Според тях към 2000 военнослужещи на Съединени американски щати ще бъдат изпратени в Полша и още няколко хиляди в югоизточните страни на НАТО, измежду които и Румъния. Преди дни бе обявено, че щатите са привели 8500 бойци в положение на нараснала подготвеност при положение, че Силите за бързо реагиране на НАТО се нуждаят от незабавна помощ.

БиБиСи заяви, че 2000 американски военни ще отпътуват към Полша и Германия от най-голямата база на щатската войска във Форт Браг, Северна Каролина. 1000 индивида ще бъдат предислоцирани от Германия в Румъния. Москва отхвърля да готви инвазия в Украйна, само че е струпала към 100 000 души по границата, отбелязва изданието.

От своя страна " Уолстрийт Джърнал " оповестява, че Съединени американски щати ще реалокират към 1000 военнослужещи от Германия в Румъния като част от укрепването на източния фланг на НАТО. Според вестника Пентагонът е наредил да се приведат в положение на нараснала подготвеност още няколко хиляди военнослужещи за вероятно разполагане в Европа.

И трите издания не загатват нищо съответно за американски военни в България.
ТЕМА преди 1 ден 790 преди 1 ден 668 преди 2 дни 495
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР