Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че първата среща на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че първата среща на
Коментари Харесай

САЩ обявиха нова ера в отношенията си с АСЕАН

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че първата среща на върха във Вашингтон с водачи от Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) бележи началото на " нова епоха " в връзките сред Съединените щати и 10-членния блок , оповестява " Ройтерс ".

В взаимна " позиция за визията ", включваща 28 точки, след двудневна среща двете страни започнаха това, което анализаторите нарекоха алегорична стъпка към ангажимент да повдигнат връзките си от стратегическо партньорство до " всеобхватно стратегическо партньорство " през ноември.
 Байдън ръководи АСЕАН през май
Байдън ръководи АСЕАН през май

Срещата на върха, в началото планувана за 28 и 29 март, преди да бъде отсрочена без нова дата, в този момент ще се организира на 12 и 13 май

Относно Украйна те потвърдиха " зачитането на суверенитета, политическата самостоятелност и териториалната целокупност " - дефиниция, която съгласно районен специалист отива по-далеч от предходните изказвания на АСЕАН.

В изказването обаче Русия не се осъжда поименно за интервенцията й, почнала на 24 февруари.

На състоялата се среща на върха за първи път водачите на АСЕАН се събраха като група във Вашингтон . Това бе и първата им среща, проведена от президент на Съединени американски щати от 2016 година насам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР