Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Владимир Путин за смъртта

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Владимир Путин за смъртта
Коментари Харесай

Байдън: Путин и неговите главорези причиниха смъртта на Навални

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна Владимир Путин за гибелта на Алексей Навални, само че добави, че " не е сюрпризиран " от новината.

" Не знаем какво тъкмо се е случило, само че няма подозрение, че гибелта на Навални е разследване от нещо, което Путин и неговите главорези са създали ", съобщи Байдън на брифинг в Белия дом, представен от организация " Ройтерс ".

" Руските управляващи ще опишат своята лична история. Но не се заблуждавайте. Не се заблуждавайте: Путин е виновен за гибелта на Навални ", акцентира американският президент.

От думите му стана ясно още, че Съединени американски щати " обмисля " спомагателни ограничения за наказване на Русия, а задачата им ще бъде да се отдаде респект на опозиционния водач за това, че " самоуверено " се е противопоставил на " корупцията " и " насилието " на държавното управление на Путин.

" Обмисляме какво още може да се направи. Разглеждаме редица разновидности, това е всичко, което ще кажа в този момент ", сподели Байдън, без да дава повече конкретика.

Американски публични лица към момента търсят повече информация за гибелта на Навални в съветска наказателна колония северно от Полярния кръг, където той беше изпратен преди по-малко от два месеца.

В петък Федералната работа за осъществяване на наказванията на Русия заяви, че Алексей Навални е умрял в пандиза.

" Ако това е истина, желая Путин и цялото му обкръжнение да знаят, че ще понесат отговорност за всичко, което предизвикаха на нашата страна и на моето семейство. И този ден ще пристигна доста скоро ", сподели, брачна половинка на съветския политик.

Според формалното известие - той се е " почувствал зле по време на разходка в изправителна колония Но.3, като на практика незабавно е изгубил схващане ".

Затворническата работа твърди, че неотложно била оказана здравна помощ, само че " реанимационните мероприятия не са дали позитивни резултати ".

Причината за гибелта към момента не е открита.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР