Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди ситуацията в Русия с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди ситуацията в Русия с
Коментари Харесай

Байдън обсъди по телефона с Макрон, Шолц и Сунак ситуацията в Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разиска обстановката в Русия с водачите на Англия, Германия и Франция Риши Сунак, Олаф Шолц и Еманюел Макрон в събота. Това се споделя в документално изказване на Белия дом, заяви ТАСС.

" Днес президентът Байдън организира (телефонни) разговори с френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц и английския министър председател Риши Сунак. Лидерите разискаха обстановката в Русия ", се споделя в изказването. Те също по този начин потвърдиха непоколебимата си поддръжка за Украйна “, съобщи Белият дом.

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разиска по телефона обстановката в Русия с външните министри на Г-7 и висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел.

Вечерта на 23 юни няколко аудиозаписа бяха оповестени в канала в Telegram на създателя на частната военна компания  " Вагнер " Евгений Пригожин. По думите му, неговите елементи са били атакувани, за което той упреква военното управление на Русия. Във връзка с тези изказвания Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Руската федерация образува наказателно дело за апел към въоръжен протест. Министерството на защитата назова погрешна информацията за хипотетичния удар по „ тиловите лагери на ЧВК „ Вагнер “. Центърът за връзки с обществеността на ФСБ прикани бойците на частна военна компания да не извършват заповедите на Пригожин и да вземат мерки за задържането му.

Руският президент Владимир Путин в послание към жителите назова през днешния ден дейностите на структурите на ЧВК " Вагнер " въоръжен протест и изменничество, като увери, че ограниченията против бунтовниците ще бъдат строги.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР