Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди по телефона с Владимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди по телефона с Владимир
Коментари Харесай

Байдън каза на Путин за реакцията на САЩ в случай на „инвазия“ в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разиска по телефона с Владимир Путин " възходящото военно струпване на Русия по границите с Украйна " и предизвести, че Съединени американски щати ще отговорят мощно и бързо, в случай че " нахлуят " в страната, се споделя в изказване на Белия дом.

„ Президентът Байдън даде ясно да се разбере на президента Путин, че до момента в който Съединените щати остават подготвени да вземат участие в дипломация в цялостна съгласуваност с нашите съдружници и сътрудници, ние сме еднообразно готови за други сюжети “, се споделя в изказване на Белия дом.

Според изказването американският водач „ ясно даде да се разбере “, че в случай че Русия предприеме стъпки за ескалация към Украйна, Съединените щати, дружно със съдружници и сътрудници, „ ще отговорят мощно, оставяйки Москва да бъде изправена пред „ бързи и тежки разноски “.

В същото време Байдън акцентира, че „ съветското навлизане в Украйна ще докара до големи човешки премеждия и ще отслаби позициите на Русия “.

Американските управляващи считат, че диалогът сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и съветския президент Владимир Путин е бил професионален и логичен, съобщи ТАСС.

" Разговорът сред двамата президенти беше професионален и логичен, продължи повече от час ", сподели представител на президентската администрация. Според него " не е имало фундаментални промени в динамичността, която се е случила през последните няколко седмици ".

Джо Байдън и Владимир Путин се договориха, че екипите им ще останат в контакт за обстановката към Украйна през идващите дни, сподели почитан чиновник на американската администрация след диалог сред двамата водачи.

Служителят сподели, че това не отстрани опцията Русия да реши да нападна Украйна.

В същото време представител на Белия дом отхвърли да каже на кореспонденти дали случаят с американската подводница в съветски води е обсъждан в телефонен диалог сред Джо Байдън и Владимир Путин. „ Нямам информация, която бих могъл да ви дам “, сподели той и го посъветва да се свърже с Пентагона.

Русия неведнъж отхвърля подправените оценки за подготовката на инвазия в Украйна. От Кремъл обясниха, че осведомителното напрежение към придвижването на съветските войски през негова територия се нагнетява, с цел да се демонизира Русия и да се нарежда като „ агресор “.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Западът е във военна полуда, говорейки за желанието да " накаже " Русия за хипотетично плануваната " офанзива " против Украйна. В същото време той увери, че Русия е подготвена за всевъзможни развития в областта на сигурността. Руското външно министерство акцентира, че Русия няма да нападна никого, като назова неприемлива даже концепцията за война сред нашите нации.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР