Президентът на САЩ Джо Байдън каза във вторник, че трябва

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза във вторник, че трябва
Коментари Харесай

Байдън: Чакаме да видим следващите действия на Русия в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели във вторник, че би трябвало да се види дали Русия ще предприеме някакви дейности за понижаване на военните си интервенции в Украйна.

В същото време, Вашингтон и неговите съдружници не престават със глобите и помощта за Украйна.

" Ще забележим дали ще изпълнят това, което оферират, до момента в който договарянията Москва-Киев не престават, сподели той в Белия дом след срещата си с премиера на Сингапур Лий Хсиен Лунг. Ще продължим да следим от близко какво се случва. "

Припомняме, че по-рано Байдън удостовери позицията си, че Владимир Путин не трябва да остава на власт. Той разясни, че думите му са израз на моралното му отвращение, а не на смяна в политиката на Белия дом - Съединени американски щати нямат желание да подхващат дейности за свалянето на Путин.
 Байдън удостовери позицията си, че Путин не би трябвало да е на власт: „ Не се оправдавам за това “
Байдън удостовери позицията си, че Путин не би трябвало да е на власт: „ Не се оправдавам за това “

Думите му са морална оценка, а не политика на Белия дом

" Просто показах възмущението си. Той не би трябвало да остава на власт, тъкмо както неприятните хора не би трябвало да не престават да вършат неприятни неща ", разяснява Байдън в отговор на CNN.

" Но това не значи, че планираме да създадем каквото и да било, с цел да свалим Путин ", добави американският президент.

време на визитата си Полша, след среща с украински бежанци в събота той възкликна: " За бога, този човек (Путин - б.р.) не може да остане на власт! " Тогава Байдън дефинира съветския президент като касапин.

В коментара си пред CNN президентът на Съединени американски щати уточни, че е отправил обръщение към съветския народ и към света.
 Байдън отхвърли да е желал свалянето на Путин
Байдън отхвърли да е желал свалянето на Путин

И НАТО не желал да сменя властта в Русия

Днес в подмяна на гаранции за сигурност по време на договарянията с Русия в Турция. Това значи, че страната няма да се причислява към военни съюзи или да приема военни бази, разясниха украинските договарящи.

Предложенията ще включват също 15-годишен интервал на съвещания по отношение на статута на анексирания Крим, като те могат да влязат в действие единствено при положение на цялостно преустановяване на огъня, обявиха договарящите пред кореспонденти в Истанбул.

Това са най-подробните и съответни оферти, които Украйна е сложила обществено досега. Те също по този начин плануват гаранции за сигурност в сходство с член 5 НАТО по отношение на груповата защита. Полша, Израел, Турция и Канада биха могли да бъдат измежду евентуалните гаранти за сигурност.
 Съединени американски щати още не виждат Русия да е същински сериозна за мир в Украйна
Съединени американски щати още не виждат Русия да е същински сериозна за мир в Украйна

Москва да изтегли силите си от Украйна, упорства Блинкън

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън разгласи по-рано през днешния ден, че още не е видял " признаци за същински съществено отношение " на Русия за реализиране на мир след нахлуването ѝ в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР