Президентът на САЩ Джо Байдън каза в сряда, че е

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в сряда, че е
Коментари Харесай

Байдън изненадал Израел с решението за изход от конфликта в Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в сряда, че е дал да се разбере на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че решението за две страни е единственият отговор за разрешаване на израелско-палестинския спор и че окупирането на Газа ще да бъде " огромна неточност ", предава " Ройтерс ".

Байдън споделя пред кореспонденти, че прави всичко по силите си, с цел да освободи заложниците, държани от въоръжената формация Хамас в Газа, само че това не значи изпращане на американска войска.

Американският президент беше споделил пред кореспонденти тази седмица, че посланието му към заложниците е " Дръжте се, ние идваме ", повдигайки въпроси какво има поради.

" Това, което имах поради, беше, че върша всичко по силите си, с цел да ви измъкна. Идвам да ви оказа помощ, да ви измъкна. Нямам поради да адресирам военни там... не говорех за военните ", изяснява Байдън и прибавя, чеработи непрекъснато по въпроса и няма да спре, до момента в който заложниците - в това число тригодишно американско дете - не бъдат освободени.

Байдън акцентира, че Хамас прави военни закононарушения, като разполага военния си щаб под болница, повтаряйки изказване, направено от представител на Белия дом във вторник, и той беше убеден, че американското разузнаване поддържа този " факт ".

Той споделя, че Израел е влезнал в най-голямата болница в Газа, Ал Шифа, с стеснен брой бойци с оръжия и не бомбардира обекта, само че предизвестява Тел Авив да бъде доста внимателен.

Байдън отбелязва също,че " не е реалистично " да се чака Израел да спре военните си дейности, поради заканите от високопоставени чиновници на Хамас, че имат намерение да нападат Израел още веднъж.

" Хамас към този момент сподели обществено, че възнамеряват още веднъж да нападат Израел, както правеха преди, където рязаха главите на бебета ".

Байдън разкрива още, че е изтъкнал пред Нетаняху, че не има вяра, че войната ще завърши, до момента в който не бъде реализирано решение за две страни.

" Дадох да се разбере на Израел, че считам, че е огромна неточност те да окупират линията Газа ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР