Президентът на САЩ Джо Байдън каза в четвъртък, че е

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в четвъртък, че е
Коментари Харесай

Байдън: Готов съм да говоря с Путин, ако той потърси начин да сложи край на войната в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в четвъртък, че е „ подготвен “ да беседва с съветския си сътрудник Владимир Путин, в случай че последният „ потърси метод да постави завършек на войната “ в Украйна, съобщи Франс прес.

„ Аз съм подготвен да приказвам с Путин, в случай че той потърси метод да постави завършек на войната. Все още не го е направил “, сподели Байдън по време на взаимна конференция с Еманюел Макрон в Белия дом през днешния ден.

Макрон увери, че " в никакъв случай няма да тласка украинците да одобряват компромис, който би бил недопустим за тях "   във връзка с съветската експанзия, тъй като това няма да разреши построяването на " дълготраен мир ".

Той благодари на Съединените щати за помощта, предоставена на Киев и предизвести против всяко „ занемаряване “ на Украйна, което съгласно него би заплашило „ световната непоклатимост “.

Байдън и Макрон дадоха обещание в взаимно изказване да поддържат Украйна „ колкото е належащо “. Според този документ американският и френският президент „ удостоверяват продължаващата поддръжка на своите страни за Украйна “ и по-специално се задължават да й дават „ политическа помощ, помощ за сигурност, филантропична и икономическа помощ толкоз дълго, колкото е належащо “, съобщи френският ефирен канал TF1.

„ Заедно с всички наши съдружници в НАТО, Европейския съюз и Г-7, ние стоим дружно против бруталната война, водена от Русия против Украйна. Ще продължим да стоим твърдо до украинския народ, който пази своите фамилии, своя суверенитет и териториална целокупност против съветската експанзия. Знаех, че ще бъде брутално, само че не можех да си показва, че ще бъде толкоз брутално ", сподели още Байдън.

„ Путин счита, че може да смаже волята на всички, които се опълчват на неговите имперски упоритости, като нападна гражданска инфраструктура в Украйна, прекъсва енергийните доставки в Европа, с цел да увеличи цените и да изостри хранителната рецесия. което в действителност визира уязвимите групи от популацията освен в Украйна, само че и към свят. Няма да успее ", добави той. „ Президентът Макрон и аз се ангажираме да продължим да работим дружно, с цел да потърсим отговорност от Русия и да смекчим световните последствия от войната на Путин върху останалия свят “.

„ Ние постоянно сме били на една и съща линия: да помогнем на Украйна да устои, да не отстъпим с нищо от нашите полезности и правилата на Устава на Организация на обединените нации, да избегнем всяка неконтролирана ескалация в този спор и да действаме по този начин, че в подобаващия миг ние ще бъдем там, с цел да помогнем за построяването на мира “, сподели Макрон.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР