Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че военните удари срещу

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че военните удари срещу
Коментари Харесай

Президентът Байдън казва, че ударите показват, че САЩ „няма да толерират“ атаките в Червено море

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че военните удари против повече от дузина обекти, употребявани от подкрепяните от Иран хуси в Йемен, имат за цел да показват, че Съединени американски щати и неговите съдружници „ няма да толерират “ непрекъснатите офанзиви на въоръжената формация в Червено море.

Той сподели, че Съединени американски щати и техните съдружници са подхванали този ход единствено след опити за дипломатически договаряния и деликатно разискване.

„ Тези удари са директен отговор на невиждани офанзиви на Хуси против интернационалните морски кораби в Червено море – в това число потреблението на противокорабни балистични ракети за първи път в историята “, сподели господин Байдън в изказване.


„ Тези офанзиви заплашиха американския личен състав, цивилните моряци и нашите сътрудници, заплашиха търговията и заплашиха свободата на корабоплаването. “

Ответният удар употребява изстрелвани от военни кораби ракети Tomahawk и бойни самолети, споделиха американски чиновници, като цели включват логистични центрове, системи за противовъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР