Президентът на САЩ Джо Байдън и френският президент Еманюел Макрон

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и френският президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Американски и френски издания за визитата на Макрон в САЩ: Показаха, че стоят рамо до рамо

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и френският президент Еманюел Макрон демонстрираха единството си по време на визитата на френския водач в Съединени американски щати, като потвърдиха поддръжката си за Украйна на фона на наближаването на студената зима, която ще сложи на тествания техния съюз, извежда в заглавие в. " Ню Йорк таймс ".

 

Изданието обръща внимание на думите на Байдън, че е податлив да беседва с съветския президент Владимир Путин за Украйна, само че с условия.

 

На взаимна конференция с френския водач, който пази нуждата от разговор с Москва, Байдън сподели през вчерашния ден, че ще беседва с Путин, само че единствено след съвещания със съдружниците от НАТО и единствено в случай че съветският водач съобщи, че „ търси метод за преустановяване на войната ", отбелязва " Ню Йорк таймс ".

 

Публичното изложение на условната подготвеност на Байдън за контакти с Путин наподобява зарадва френските представители и се трансформира в непредвидена поддръжка за метода на Макрон, акцентира американското издание.

 

" Ню Йорк таймс " цитира и думите на Макрон, че Франция ще усили военната си поддръжка за Украйна и че „ в никакъв случай не би призовала украинците да създадат компромис, който няма да е допустим за тях ".

 

Според вестника с това си изказване френският водач е желал да показва единството на Съединени американски щати и Франция по украинския въпрос.

 

На процедура двамата водачи реализираха взаимно съгласие, като Байдън се появи по-отворен към съглашение посредством договаряния, а Макрон изрази по-категорична поддръжка за украинската идея. Макар и много театрална, срещата сред президентите наподобява надмина упованията и на двете страни, отбелязва " Ню Йорк таймс ".

 

Вестникът цитира френски представители, съгласно които на тричасовата среща на четири очи Байдън и Макрон са постигнали единодушие, че повече победи на Украйна на бойното поле ще са значим лост за договаряния с Москва. На процедура концепцията за договаряния наподобява пресилено в миг, в който Путин не разполага с нищо, което да назова победа, а украинският президент Владимир Зеленски владее самодейността във войната, отбелязва изданието.

 

На държавната си вечеря нощес Байдън и Макрон демонстрираха, че стоят " един до друг ", написа в заглавие в. " Вашингтон пост ". На вечерята двамата президенти подвигаха наздравици, с цел да увенчаят своето взаимно съгласие, подправено с леки различия, акцентира изданието.

 

Вечерята, проведена в чест на френския водач и включваща осъществяване на известния артист и инструменталист Джон Батист, стана кулминационна точка на държавното посещаване тази седмица, по време на което Макрон и Байдън потърсиха нови способи да показват своята непосредственост и да очернят своя общ зложелател, съветския президент Владимир Путин, акцентира " Вашингтон пост ".

 

„ Всъщност съм израснал на място, наречено Ню Касъл, окръг Делауеър, покрай бойното поле на Брендиуайн “, сподели в края на държавната вечеря Байдън, „ където един млад мъж на име маркиз Дьо Лафайет се бори за американската идея и стана непосредствен другар с човек на име Джордж Вашингтон ".

 

Изданието показва, че Макрон е сравнил приноса на Лафайет към Американската гражданска война с този на американските военнослужещи по време на десанта в Нормандия - интервенция за реализиране, поддържане или възобновяване на свободата.

 

„ На доста места през днешния ден тези правила са изложени на риск “, само че „ ние стоим дружно, един до друг “, сподели Макрон, представен от американския вестник.

 

Въпреки разликите си Байдън и Макрон демонстрираха единение, написа в заглавие френският в. " Монд ".

 

Демонстрирайки съвършено съгласие, двамата президенти показаха предпочитание да „ синхронизират ” методите си в областта на вложенията в зелена сила. Те се ангажират да осъществят „ взаимноизгодни “ екологични преходи, показва изданието.

 

„ Искаме да успеем дружно, а не като действаме един против различен “, сподели Макрон на взаимна конференция с Байдън, представен от френския вестник.

 

Двамата водачи демонстрираха също своето единение освен във връзка с войната в Украйна, само че и по интернационалните въпроси, като споделиха, че „ координират “ отговора си на „ провокациите, отправени от Китай “, изключително в региона на човешките права, и подсигуряваха, че ще работят „ с Пекин по значими световни въпроси, като да вземем за пример изменението на климата “, отбелязва изданието.

 

Френският в. " Фигаро " се стопира в детайли на програмата на Макрон на последния ден от визитата му в Съединени американски щати, в който френският водач е планувано да посети Ню Орлиънс.

 

Френският президент приключва държавната си визата с посещаване в щата Луизиана, където ще разгласи по-специално основаването на фонд „ Френски за всички “, чрез който да бъде подтиквано проучването на френски език в Съединени американски щати, написа в заглавие изданието.

 

Вестникът напомня, че Ню Орлиънс, който в миналото е бил френско притежание, е продаден на Съединени американски щати от Наполеон Бонапарт през 1803 година

 

В рамките на визитата на Макрон са планувани също диалози с „ компании, ангажирани с енергийните и климатичните въпроси “, заяви Елисейският замък, представен от " Фигаро ". Освен това се чака френската външна министърка Катрин Колона и губернаторът на Луизиана Джон Едуардс да подпишат съглашение за енергиен преход с този „ извънредно самодеен “ в добива на газ и нефт щат, показва френското издание.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР